طبيعت و زيبايي هاي آن همواره الهام بخش بشر براي خلق آثار بديع و تلطيف روح و روان او و مأمني براي فرار از هياهوي دنياي بيروني و دروني او بوده و هست، پس زيبا است اگر بتوانيم با شاخه اي گل و يا گلداني كوچك همواره بخشي از طبيعت را همراه خود داشته باشيم.
گلخانه خانگی Greenhouse فضایی مناسب، زیبا و دلنشین برای تحقق این زیبایی است. محیطی که در آن می توانید زمانی از ساعات فراغت خود و خانواده را با طبیعت بگذرانید…. محصولات متفاوت ما در این زمینه
خیلی از موارد پیش میاد که افراد مایل به احداث گلخانه ای کوچک در محل زندگی،کار یا باغ خود،جهت سرگرمی و احیانا کشت سبزیجات و گلهای مورد نیاز خانواده و دوستان باشند اما علی رغم اینکه این کار ساده به نظر میاد،به اندازه احداث یک گلخانه تجاری حساس و دقیق هست.
در این پست سعی شده مهمترین موارد و نکات لازم برای احداث گلخانه های خانگی یاداوری بشه.
تهویه مناسب :
نور:
نور! مهمترین عنصر در هر گلخانه ای بی شک،نور است،چه از لحاط فتوسنتز و چه از لحاط گرم کردن محیط برای انجام سایر فرایندهای تولید، نور مهمترین فاکتور مورد نیاز میباشد.
بدیهی است در گلخانه های خانگی نیز نور عامل مهمی محسوب میگردد،بنابراین باید مکان مورد نظر گلخانه به شکلی انتخاب گردد که حداکثر نور را (به خصوص در فصول سرد سال)دریافت کند.انتخاب محل گلخانه از این لحاظ، وقتی حساستر میگردد که بدانیم در محوطه خانه یا باغ،درختان و دیوارهای زیادی وجود دارند و باید برای جلوگیری از سایه اندازی آنها در حال و آینده تدابیر مناسب اندیشیده شود.
بهترین مکان برای احداث گلخانه ها،جنوبی ترین قسمت منزل یا سایه درختان میباشد،در این حال بیشترین نور به گلخانه میرسد،بعد از آن،قسمت شرقی،در طول اواخر پاییز و زمستان نور مناسبی را برای گلخانه تامین مینماید.
جنوب غربی ساختارهای ساختمان(structures) بهترین مکان بعدی برای احداث گلخانه میباشد.
و در آخر،قسمت شمالی،میتواند مورد نظر سازنده گلخانه قرار گیرد.
توجه داشته باشید که مطلوب ترین نور برای گیاهان نور اول صبح میباشد که فعالیت های تولیدی و فتوسنتز را به حداکثر میرساند،بنابراین در نهایت باید مکان طوری انتخاب شود که اولا نور مطلوب چه از نظر شدت و چه از نظر طول مدت به گیاه برسد و دوما نور اول صبح که مطلوب تر میباشد برای گیاه تامین شود.
زهکشی:
زهکشی خاک یکی دیگر از موارد مهم در احداث گلخانه میباشد،مکان مورد نظر برای احداث گلخانه باید دارای زهکشی مناسب برای خروج آبهای سطحی باشد،در غیر این صورت،با مرطوب شدن خاک زمینه برای رشد و تکثیر انواع قارچ ها و آفات فراهم میگردد.
در گلخانه های هیدروپونیک که با محلول غذایی سرورکار داشته و جنس خاک در تغذیه گیاه مهم نمیباشد،هرچه بافت خاک سبکتر باشد،زهکشی بهتر انجام میپذیرد،ولی در گلخانه های خاکی باید ترکیبی از خاک های سبک و سنگین صورت پذیرد تا علاوه بر زهکشی مناسب،رطوبت مورد نیاز گیاه نیز حفظ گردد.
گرمایش:
اگر چه در اغلب مناطق در فصول بهار و تابستان نیاز آنچنانی به گرما احساس نمیگردد،اما در روزهای سرد زمستان نیاز به گرم کننده به طور جدی احساس میگردد.نور خورشید در زمستان نهایتا 25 درصد از انرژی گرمایی مورد نیاز گلخانه را تامین مینماید و مابقی باید توسط دستگاههای کوچک ایجاد حرارت الکتریکی یا گازوییلی یا نفتی تامین گردد.در ایجاد گرما در گلخانه نکته مهم به صرفه بودن دستگاه از نظر صرف هزینه میباشد.البته گلخانه از نظر ساخت نیز باید به شکلی باشد که گرمای کمتری را هدر بدهد،که در این مورد در پست های بعدی صحبت خواهد شد.
البته در سالهای اخیر ایجاد گرمایش بوسیله سلولهای خورشیدی در برخی نقاط دنیا مرسوم گردیده که البته هزینه اولیه سنگینی را بردوش مالک تحمیل میکند اما برای کاهش استفاده از سوخت های فسیلی راه حل مناسبی به نظر میاید.
سرمایش:
در تابستان بی شک سرمایش یکی از ملزومات گلخانه میباشد،چرا که اثر گلخانه ای پوشش گلخانه موجب افزایش شدید دمای محیط تا چندین درجه میگردد، بنابراین استفاده از سیستم های سرمایش یا تهویه کوچک برای گلخانه ها الزامی میباشد.
با استفاده از : http://greenhouseowner.blogfa.com
محصولات متفاوت ما در این زمینه