دسته بندی ها: دیگرصیفی جاتمزرعه

کدو سبز ، روش کاشت ، بیماری ها و آفات

کدو سبز و روش کاشت ، بیماری ها و آفات

کدو سبز می‌تواند سبز تیره یا روشن باشد. پیوند مشابه آن، کدوی طلایی، ممکن است نارنجی یا زرد تیره باشد. کدو سبز نوعی کدوی تابستانی است که می‌تواند تا حدود یک متر رشد کند، اما معمولاً در نصف این اندازه یا کمتر، برداشت می‌شود و به همراه بسیاری از انواع دیگر کدوها، مانند کدو تنبل، در گونهٔ کدو تخم پوست کاغذی (نام علمی: Cucurbita pepo) دسته‌بندی می‌گردد.

در زمینهٔ آشپزی، از کدو سبز به صورت تره‌بار استفاده می‌شود، یعنی معمولاً به عنوان یک چاشنی خوش‌طعم یا بخشی از غذا پخته می‌شود. اما از لحاظ گیاه‌شناسی، کدو سبز یک میوه نارس، حاصل از تورم تخمدان گل آن است.

 

چگونگی کاشت کدو سبز
ابتدا تصمیم بگیرید برای کاشت کدو سبز چه راهی را می خواهید انتخاب کنید. برای کاشت کدو سبز دو را وجود دارد: می توان از طریق بذر آن را کاشت و یا بوته های کوچک و آماده آن را از بیرون تهیه کرد و در زمین کاشت.
در زمان کاشت کدو سبز، شما می توانید بذرها را به صورت جوی و پشته ای یا به صورت خطی بکارید که بستگی به میزان فضای شما دارد.
آماده کردن زمین برای کاشت کدو سبز
قبل از کاشت کدو سبز، خاک را با مالچ و کود باغبانی مخلوط کنید تا مواد مغذی برای رشد کدو سبز تامین شود. pH خاک را تست کنید و در صورت لزوم آن را اصلاح کنید. PH مناسب برای رشد کدو سبز 6 تا 7.5 است. اگر PH بیشتر از این مقدار بود مقداری آهک به خاک اضافه کنید تا PH پایین آید، و اگر PH پایین بود خاک را با مقداری کود گیاهی مخلوط کنید تا PH به حد مناسب برسد. خاکی که کدو سبز در آن کاشته می شود باید زهکشی خوبی داشته باشد. اگر خاک شما زهکشی خوبی ندارد، مقداری شن به خاک اضافه کنید تا به زهکشی خاک کمک کند.

کاشت کدو سبز به صورت جوی و پشته ای
بعد از گدشت سرما خاک را به صورت جوی و پشته ای آماده کنید. به صورتی که پشته ها به اندازه 15 تا 30 سانتی متر از زمین فاصله داشته باشند و عرض آن ها 30 تا 60 سانتی متر باشد. فاصله پشته ها از هم را باید 50 تا 100 سانتی متر در نظر گرفت. روی پشته ها گودال هایی به عمق 3 سانتی متر حفر کنید و در هر گودال 4 یا 5 بذر قرار دهید. فاصله گودال های کاشت را 75 سانتی متر در نظر بگیرید. بعد از این که بذرها جوانه زدند و برگ واقعی تشکیل دادند، آن ها را تنک کنید و دو یا سه بوته قوی تر را نگه دارید.
شما همچنین می توانید 4 تا 6 هفته قبل از آخرین سرما، بذرهای کدو سبز را در خانه بکارید و بعد از این که سرما به طور کامل رفع شد، بوته های کدو سبز را به زمین اصلی منتقل کنید.
کاشت کدو سبز به صورت خطی
دانه های کدو سبز را می توان بعد از رفع سرما در منطقه، کاشت. دمای مناسب برای کاشت کدو سبز 13 دجه سانتی گراد است. در هر گودال دو یا سه بذر کدو سبز را در عمق 3 سانتی متر با هم بکارید. فاصله گودال های کاشت را 75 سانتی متر و فاصله ردیف ها را 90 سانتی متر در نظر بگیرید. بعد از آن که دانه ها جوانه زدند و برگ واقعی تشکیل دادند، بوته ها را تنک کنید.
نکاتی در مورد رشد کدو سبز
زمانی که نهال های کدو سبز به وجود آمدند، اطراف آن ها مالچ اضافه کنید. مالچ باعث حفظ رطوبت خاک می شود، همچنین باعث می شود دمای زمین ثابت بماند. این دو مورد باعث می شوند که گیاه کدو سبز در زمان کوتاه تری محصول بدهد و باردهی بیشتری هم داشته باشد.
بوته های کدو سبز در هر هفته به میزان 2 اینچ آب نیاز دارند. اگر در منطقه شما بارندگی به اندازه کافی انجام نمی شود، باید آبیاری دستی انجام دهید. با استفاده از شلنگ آبیاری را در زیر برگ ها انجام دهید، آبیاری بارانی ممکن است باعث ایجاد کپک پودری روی برگ های کدو سبز شود.
زمانی که کدوها کوچک هستند آن ها را برداشت کنید، زیرا طعم بهتری دارند و اگر برای فروش در بازار کاشت کدو را انجام می دهید، معمولا کدوهای کوچک طرفداران بیشتری دارند و بهتر فروش می روند. زمانی که کدوها به اندازه 10 سانتی متر شدند می توانید آن ها را برداشت کنید. با استفاده از چاقو کدوها را از بوته جدا کنید.
آفات و بیماری های کدو سبز ، علل زرد و ريزش ميوه ها در بوته هاي کدو

تنش رطوبت در اثر شرایط بسار گرم و خشک , تنش های غذایی به دلیل کمبود عناصر غذایی می تواند موجب از بین رفتن میوه گردد.خسارت برخی آفات از قبیل مگس میوه و غیره می تواند میوه ها را از بین ببرد.

در شرایط مزرعه بوته ها کدو ظاهر سالم دارند , خوب رشد می کنند , گل می دهند , اما خیلی از گل ها دچار ریزش می شوند . میوه ها ممکن است به ظاهر شروع به رشد نمایند اما وقتی تلقیح آنها کامل نباشد لذا پس از مدتی زرد شده و از بین می روند. گیاهان خانواده کدوئیان مانند خربزه , کدو , هندوانه و غیره بدون گرده افشانی قادر به تولید میوه نیستند.


شرایط آب و هوا از عوامل مهم در موفقیت گرده افشانی می باشند. رطوبت زیاد موجب چسبیدن گرده ها به هم شده و به خوبی انتقال پیدا نمی کنند. کدو ها برای گرده افشانی به فعالیت زنبور های عسل نیاز دارند , و زنبور های عسل در آب و هوای ابری ,سرد پرواز نمی کنند. در ضمن زنبور های عسل به کاربرد حشره کش ها در زمان گلدهی حساس هستندو در اثر تاثیر سم از بین می روندو درنتیجه گرده افشانی به خوبی انجام نمی گیرد.
گیاهان خانواده کدوئیان تک پایه هستند و گل های نر و ماده به طور چداگانه روی یک بوته ظاهر می شوند. ابتدا گل های نر باز می شوند , به دنبال آن گل های ماده باز می شوند. فقط زمانی گرده افشانی صورت می گیرد که گل های نر و ماده در یک زمان باز شده باشند. گل ماده فقط به مدت یک روز باز است و بیشتر در ساعات 9 صبح تا 4 بعد از ظهر دریافت کننده گرده می باشد. در طی این مدت یک گل ماده برای دریافت گرده کافی جهت تشکیل یک میوه کامل نیاز به حدود 15 بار بازدید زنبور عسل می باشد. گل های تلقیح نشده یا تلقیح ناقص دچار ریزش می شوند.

موفقیت گرده افشانی در آب و هوای سرد کاهش می یابد. برای انجام موفقیت در گرد افشانی تنش ها را به حداقل رساند , فاصله بوته ها را به درستی تنظیم نمود. مدیریت آفت و آبیاری را به خوبی انجام داد.مصرف کود ازته به مقدار زیاد موجب رشد رویشی زیادشده و در نتیجه تشکیل گل کاهش می یابد. از کندو های زنبور عسل در مزرعه کدو استفاده شود و از کاربرد حشره کش ها در ساعات فعالین زنبورها و گرده افشانی بوته ها اجتناب گردد.
آبیاری منظم , بخصوص در شرایط خشک لازم می باشد , هر چه میوه ها بزرگتر که می شوند نیاز آنها به آب بیشتر میگرددودر نتیجه رقابت میوه بزرگ و کوچک جهت دریافت آب کافی می تواند موجب زرد و ریزش میوه های ریز گردد.کاهش تعدادمیوه های روی یک بوته و رساندن تعدادآنها به یک یا دو عدد روی یک بوته یا ساقه موجب بزرگ تر شدن میوه می گردد.

برخی از عوامل موجب زرد شدن و ریزش میوه و یا از بین رفتن آن در بوته های کدو می شوند.تنش رطوبت در اثر شرایط بسیار گرم و خشک , تنش های غذایی به دلیل کمبودعناصر غذایی می تواند موجب از بین رفتن میوه گردد.
خسارت برخی آفات از قبیل مگس میوه و غیره می تواند میوه ها را از بین ببرد.
کمبود کلسیم می تواند سبب پوسیدگی گلگاه , زرد شدن میوه کوچک و ریزش میوه گرددو دما های بالا , تنش آب و استفاده زیاد از کود های ازته و پتاسه می تواند مانع جذب کلسیم توسط گیاه از خاک شوند.

در مورد رفع برخی کمبود های عناصر غذایی بخصوص عناصر کلسیم و بور کود های ذیل جهت تقویت رشد بوته های کدو و جلوگیری از ریزش گل و میوه توصیه می شود.
تکنوکل آمینو که 10% کلسیم و 0.2 درصد عنصر بور دارد. , کود مایع کلسان که 35 % کلسیم دارد.کود مایع بوران که 10 درصد بور دارد.

آبیاری کدو
کدو ها به آب زیاد برای حداکثر رشد خود ومیوه ها نیاز دارند. اگرچه تا حدودی به خشکی متحمل هستند اماآبیاری منظم درطی فصل خشک برای دست یابی به عملکرد زیادتر توصیه می شود.
آبیاری بیش از حد و ایحاد خفگی خفیف در ریشه ها نیز موجب زرد و از بین رفتن میوه های کوچک می گردد.
مزرعه را به صورت شیاری به فاصله هر 10-7 روز به بسته به بافت خاک بویژه در طی مراحل مهم رشد نظیر زمان کاشت , مرحله رشد رویشی , گلدهی و مراحل اولیه میوه دهی آبیاری کنید.
در ضمن استفاده از باد شکن ها به صورت دائمی و موقتی می تواند به کاهش هدر روی اب و خسارت باد به گل ها ومیوه های جوان وساقه هاکمک نماید کاهش سرعت باد به فعالیت زنبور های عسل کمک می نماید.

خواص دارویی و درمانی کدو سبز:

کدو حلوایی، سینه را نرم و اخلاط و سرفه را آسان می کند.
اگر کدو حلوایی را پخته و به صورت کرم به صورت بمالید و نیم ساعت صبر کنید، رنگ چهره و رخسار باز شده و صورت براق و زیبا میشود ، خوردن کدو موجب برطرف شدن غم و اندوه است
کدو برای درمان قولنج مفید است.
مغز را تقویت می کند.
روغن تخم کدو برای تسکین دردبواسیر بسیار مفید است.
خوردن کدو باعث تجدید قوای جسمی و روحی بدن و موجب استحکام بافت های بدن میشود.
کدو طبیعتی سرد دارد ، صفرا را تسکین میدهد ، شیره تخم کدو یبوست را برطرف میکند لذا باید صبح ناشتا یک فنجان از آن میل شود ، ابن سینا کدو را برای رفع سرد درد و رفع بی خوابی و درمان خستگی اعصاب تجویز میکرد.
برای مبتلایان به سنگینی معده و اسهال، گوشت کدو را تکه تکه کنید و در یک لیتر آنقدر بجوشانید تا نصف آب بخار شود و پس از صاف کردن آب آن را بگیرید و با مقداری شکر آن را شیرین کرده و هر وقت مایل بودید آن را مصرف کنید ، آب کدویی که به این صورت به دست می آید برای تسکین دردبواسیر مؤثر است لذا نوشیدن سه بار در روز از آب کدو تجویز شده است.
کمپوت کدو مخلوط با سیب از غذاهای مفید برای بیماران مبتلا به ورم پروستات است ، آب کدوی پخته ادرار آور بوده و برای رفع اختلالات کلیه و مثانه مفید است ، کوبیده کدو برای درد سر و درد شقیقه بسیار سودمند است ،  مرهم کدو حلوایی برای درمان دمل مفید است.
مربای کدو تقویت کننده بدن و اعصاب است ؛ ترشی کدو اشتها آور و هضم کننده غذا میباشد
کدو حلوایی را پخته و به صورت مرهم برای رفع ورم و التهاب در محل قرار میدهند ، غرغره با آب کدوی پخته برای درمان گلو درد مفید است ، سوخته شده پوست کدو برای بند آوردن خون اثر معجزه آسا و بسیار سریعی دارد به طوری که فوراً خونریزی را بند می آورد و دو لبه زخم را به هم می چسباند و سوزش و ناراحتی زخم را خیلی زود تسکین میدهد.
منابع:bazram ,beytoote,bostane.ir
bostane

Recent Posts

کاشت و پرورش حرفه ای پروکانتا – پیراکانتا

پیراکانتا پیراکانتا گیاهی تزیینی و بومی آسیا و اروپاست. پرتقال روشن یا انواع توت های…

6 ماه پیش

همه چیز در مورد پرورش و کاشت حرفه ای آناناس

آناناس کموسوس (Ananas comosus) یک گیاه گرمسیری با میوه ای خوراکی است که به آن…

4 سال پیش

همه چیز درمورد گل موسی در گهواره

موسی در گهواره موسی در گهواره یک گیاه خانگی محبوب است ، که مربوط به…

5 سال پیش

فروش زاموفیلیا ابلق در سایز و اندازه های مختلف

فروش ویژه بوستان : زاموفیلیا ابلق در سایز و اندازه های مختلف . بسیار باکیفیت…

5 سال پیش

جزئیات کاشت و پرورش یاس آبی

یاس آبی حتی مانند درخت چسب می تواند یک دیوار کامل پر از گل یا…

5 سال پیش

همه چیز درباره کاشت و مراقبت از گل ساعتی – پشن فروت

کاشت و پرورش حرفه ای گل ساعتی یا همان پشن فروت گل های ساعتی ،گل…

5 سال پیش