دسته بندی ها: سبزیجاتمزرعه

کاشت و مراقبت از سبزی ها در تابستان

در مناطق سردسیر و معتدل شما می توانید براحتی سبزی را در بهار و تابستان بکارید با این حال در تابستان به آبیاری باید نسبت به بقیه ایام سال توجه بیشتری کنید . پس اگر در این مناطق هستید آموزش عمومی کشت سبزی خوردن را در لینک زیر دنبال کنید .

تمام نکات کاشت سبزی در گلدان و باغچه را هم در این رابطه مطالعه کنید .

خوب مناطق زیادی را در وطن عزیزمون داریم که هم وطنانمون واقعا تابستان گرمی دارند . جای نگرانی نداره با چند ترفند کوچک مشکل حل شده است . اگر در مناطق گرمسیری زندکی می کنید و هنوز نتوانسته اید سبزی را در تابستان در باغچه یا گلدان بکارید پس با ما همراه باشید .

معمولا بذر هر نوع سبزی (تره، نعناع ، شاهی، ترپچه ، شنبلیله، ریحان ، جعفری، گوجه‌فرنگی، فلفل رنگی، حتی کدو و بادمجان) را در هر زمان و هر فصلی می‌توانید  کشت کنید با این حال در هر فصل باید نکات خاصی را رعایت کنید .

مسلما در گرمای سخت تابستان بسیار سخت هست که بتوان بذر را در شرایط معمولی سبز کرد . پس باید چکار کرد ؟ لازم است در مناطق گرمسیری در اوج گرمای تابستان هنگام کاشت سبزی ابتدا چند روزی تا اینکه گیاه کامل شود به سبزی خود کمی سایه بدهند . و به ابیاری توجه بیشتری کنید .

کاشت سبزی خوردن در تابستان :

در باغچه : اگر می توانید در ابتدا به باغچه خود کمی سایه دهید و سبزی های خود را از تابش افتاب محافظت کنید پس مشکل حل شده است . با این حال اگر این براتون مشکل بود راه دوم را پیشنهاد می کنیم  استفاده از نشا : این هست  که در ابتدا بذرها را در گلدان های کوچک تر بکارید، مسلما گلدان ها را بهتر می توانید از تابش و گرمای تابستان محافظت کنید  و بعد از بالغ شدن سبزی ها آنها را در یک عصر و در سایه به زمین اصلی انتقال دهید. بعد از انتقال نشا چند روز اول اجازه ندهید خاک خشک شود .

در گلدان : اما اگر در منطقه ای بسیار گرم هستید و باغچه شما در مکانی است که نمی توانید از سبزی های خود محافظت کنید یا اینکه در آپارتمان زندگی می کنید پس کاشت در گلدان را انتخاب کنید چون می توانید شرایط مساعد جهت کشت در گلدان را راحت تر و بهتر فراهم کنید .

خاک مناسب : جهت خاک سبزی زیاد نیاز نیست حساس باشید . با این حال خاک ساده و مناسب می تواند مخلوط مساوی خاک باغچه و خاک برگ به جای خاک برگ می توانید از کود حیوانی پوسیده نیز استفاده کنید . جهت خاک گلدان خاک باغجه را نیز الک کنید .

  • اگر قصدتان انتقال به باغچه هست نیازی نیست از گلدان بزرگ استفاده کنید می توانید در ابتدا از چند گلدان کوچکتر هم استفاده کنید . و در هر گلدان چند بذر بکارید. و بعد به باغچه انتقال بدید ( نشا کاری )
  • برای کاشت در گلدان خاک مناسبی را انتخاب و الک می‌کنیم و به ارتفاع حداقل ۱۵ سانتی‌متر در یک گلدان که زهکش داشته باشد می‌ریزیم
  • -قبل از هر چیز خاک را چه در باغچه و چه داخل گلدان با بیلچه یا هر چیزی که در دست دارید زیر و رو کنید. بهتر است که خاک کمی نم داشته باشد ولی خیس نباشد که کار را برایتان سخت کند .
  • بذرها را روز قبل از کاشت در آب ولرم می‌ریزیم و بین ۸ ساعت تا دو روز مجازیم آنها را در آب نگه داریم تا متورم شوند. معمولا برای بذر سبزیجات ۱۲ تا  ۲۴ ساعت کفایت می کند.
  • نباید روی تمام بذرهائی که کاشته می شوند بیشتر از دو برابر اندازه خودشان خاک ریخته شود اگر بیشتر از اندازه خاک بریزید بذرها خفه می شوند و نمی توانند رشد کنند .
  • زهکشی چیست ؟ خارج کردن آب اضافی از زمین یا می‌باشد . یعنی وقتی شما به گلدان آب می دهید اب اضافی از ته گلدان خارج شود.

چگونه با نور و گرمای تابستان کنار بیاییم ؟ نور و گرما عامل دیگه هست که شما باید مکانی که کمتر آفتاب را دریافت می کند را انتخاب کنید و یا به باغچه خود سایه دهید و یا سبزی را در گلدان بکارید و در مکانی با نور کمتر و خنک تر نگهدارید و به مرور با بالغ تر شدن گیاهتون ان را به شرایط عادی عادت بدهید .

تا قبل از جوانه زدن بذرها گلدانی که در خانه دارید احتیاجی به نور ندارد ولی بعد از جوانه زدن حتما باید نور را تامین کنید.و گلدان را در معرض نور قرار می‌دهیم. هر چه نور بیشتری به سبزی‌ها برسد بهتر است اما این امر در تابستان متفاوت هست . پس ما پیشنهاد می کنیم که به مرور و با رشد بیشتر سبزی ها انها را بیشتر در معرض نور آفتاب قرار دهید تا به مرور به نور آفتاب عادت کنند. سعی کنید مکانی را انتخاب کنید که نور آفتاب را در حد چند ساعت در صبح دریافت کنند و بقیه روز در سایه باشند .

آبیاری سبزیجات در تابستان چگونه است ؟  مهمترین عوامل در تابستان که شما باید به آنها توجه کنید آبیاری نور و گرما هست . آبیاری مهمترین رکن هست در صورتی که  شما اگر در روز های ابتدایی یک روز از این امر غافل شوید مسلما جوانه های  شما کاملا خشک می شوند . بعد از کاشت با آبپاش یا با هر چیز دیگری خاک را آبیاری کنید البته دقت کنید فشار اب در حدی نباشد که خاک را بهم بریزد و بذر ها و جوانه ها را جابجا کند. هر وقت که خاک باغچه یا گلدان رو به خشکی رفت ( کمی نم دار ) دوباره با آبپاشی کنید  البته دقت کنید  وقتی خاک کاملا خیس باشد اگر دوباره آب بدهید ممکن است ریشه جوانه ها  نتوانند اکسیژن لازم را گرفته و از بین بروند. استفاده از کود حیوانی یا خاک برگ می تواند به شما در نگه داشتن رطوبت کمک کند.

اگر به کاشت سبزی علاقه دارید بنده مطمئن هستم مطلب زیر که تمام نکات کاشت سبزی را تقریبا شامل می شود نیز می تواند به شما خیلی کمک کند .

تمام نکات کاشت سبزی در گلدان و باغچه را هم مطالعه کنید .

bostane

Recent Posts

کاشت و پرورش حرفه ای پروکانتا – پیراکانتا

پیراکانتا پیراکانتا گیاهی تزیینی و بومی آسیا و اروپاست. پرتقال روشن یا انواع توت های…

6 ماه پیش

همه چیز در مورد پرورش و کاشت حرفه ای آناناس

آناناس کموسوس (Ananas comosus) یک گیاه گرمسیری با میوه ای خوراکی است که به آن…

4 سال پیش

همه چیز درمورد گل موسی در گهواره

موسی در گهواره موسی در گهواره یک گیاه خانگی محبوب است ، که مربوط به…

5 سال پیش

فروش زاموفیلیا ابلق در سایز و اندازه های مختلف

فروش ویژه بوستان : زاموفیلیا ابلق در سایز و اندازه های مختلف . بسیار باکیفیت…

5 سال پیش

جزئیات کاشت و پرورش یاس آبی

یاس آبی حتی مانند درخت چسب می تواند یک دیوار کامل پر از گل یا…

5 سال پیش

همه چیز درباره کاشت و مراقبت از گل ساعتی – پشن فروت

کاشت و پرورش حرفه ای گل ساعتی یا همان پشن فروت گل های ساعتی ،گل…

5 سال پیش