پرورش و کاشت حرفه ای بادام زمینی در گلدان باغچه و مزرعه با جزئیات

در این مقاله سعی کردیم مطلب کاملی از پرورش تکثیر و کاشت بذر و دانه بادام زمینی را برای شما دوستداران کشاورزی آماده کنیم . در ابتدا عوامل محیطی مورد نیاز کشت بادام زمینی را بررسی می کنیم . و به به دوستانی که می خواهند بادام زمین یرا در منزل در باغچه و یا گلدان کشت کنند نکات لازم را اموزش می دهیم .

در ادامه برای دوستانی که می خواهند کاشت بادام زمینی را به صورت حرفه ای در مزرعه و زمین کشاوزی انجام دهند تمام نکات کاشت داشت و برداشت را آموزش داده ایم که شامل زمان کاشت ، فاصله کاشت، زمین و خاک مناسب، کود دهی آبیاری و نکات داشت و مراقبت و زمان برداشت را شامل می شود .

در پایان تمام خواص دارویی و درمانی بادام زمینی را برای پوست و بدن و سلامتی را برای شما آورده ایم . پس با بوستان همراه باشید . امیدواریم مورد پسند شما واقع شود.

عوامل محیطی مورد نیاز کشت بادام زمینی

خاک: خاکهایی با بافت سبک شنی، شنی لومی و  لومی شنی که زهکشی در آنها به آسانی و بطور طبیعی صورت می گیرد برای کاشت بادام زمینی مناسب است.

 دما: گیاه بادام زمینی بسیار گرما دوست است و به آب و هوای گرم نیاز دارد. بهترین دما برای کاشت بادام زمینی 22 تا 25 درجه سانتی گراد است و گیاه تا دمای 35 درجه را نیز تحمل میکند. همچنین لازم به ذکر است حداقل درجه حرارت خاک برای جوانه زدن بادام زمینی حدود ۱۰درجه سانتی گراد است.

آبیاری:  بادام زمینی به آب فراوان نیاز دارد و بایستی سطح خاک همواره مرطوب و نه خیس باشد. از مرطوب شدن دایمی خاک اطمینان حاصل پیدا کنید، زیرا خاک‌های شنی زود خشک می‌شوند. به گیاه بیش از مقدار مورد نیاز آب ندهید.

نور: گیاه بادام زمینی برای رشد نیاز به نور قوی و فراوان آفتاب دارد.

کوددهی: کود مناسب برای این گیاه کود کامل و کود فسفاته است.

فاصله کاشت در باغچه و مزرعه :

  • فاصله ردیف ها = ۴۰ تا ۵۵ سانتی متر بسته به میزان خزندگی رقم
  • فاصله بوته های روی ردیف = ۱۰ تا ۲۰ سانتی متر
  • تراکم مناسب برای بادام زمینی = ۱۲ تا ۲۵ بوته در مترمربع
  • عمق کاشت = ۳ تا ۱۰ سانتی متر

روش کاشت بادام زمینی در باغچه و گلدان

برای کاشت بادام زمینی در باغچه منزل و یا گلدان، اگر میخواهید آن را در باغچه بکارید بهترین زمان اواخر اسفند تا اوایل اردیبهشت است که خطر یخ‌زدگی و سرمای زمستانه برطرف شده باشد ولی اگر قصد دارید کاشت بادام زمینی در گلدان باشد، هر زمان از سال میتوانید آن را انجام دهید.
تکثیر بادام زمینی با دانه یا بذر آن است پس جهت کاشته دانه بادام زمینی ، می توانید دانه های خام را از اجیل فروشی ها تهیه کنید اما با توجه به اینکه مدت برداشت انها و توانایی باربری انها مشخص نیست و یا شاید در شرایط نامطلوب نگهداری شده باشند بهتر ات که از بادام زمینی های پوست کنده نشده که در بعضی عطاری ها و اجیل فروشی ها موجود هست خرید کنید و بعد از جدا کردن پوست انها اقدام به کشت کنید .
برای کاشت هر دانه از یک گلدان با ترکیب خاک ماسه‌ای و کود فراوان استفاده کنید تا هنگام تغییر محل کشت گیاه به باغچه، گیاه دچار شوک نشود. نیازی به خرید بذر از مکانی مخصوص نیست، کافی است که بادام زمینی‌ های خام را از مغازه‌ ها بخرید و بکارید. دوره رشد بادام زمینی بین 130تا140 روز است.
  • برای کاشت بادام زمینی شما نیاز به خاک با زهکشی بالا دارید. بهترین خاک برای این گیاه خاک شنی مخلوط با کود فراوان است.
  • پس از مخلوط و زیر و رو نمودن خاک با کود، بذر بادام زمینی را در عمق 5 تا 7 سانتیمتری از خاک بکارید.
  • اگر گیاه را در باغچه میکارید، بذر بادام زمینی را در فاصله 15 تا 18 سانتی‌متری از هم و در ردیف‌هایی که 1 متر از هم فاصله دارند در خاک بکارید. در داخل گلدان بهتر است هر بذر را در یک گلدان نسبتا بزرگ بکارید. البته شما میتوانید ابتدا بذرها را داخل گلدان بکارید و بعد از دو هفته آن را به باغچه انتقال دهید.
  • بعد از کاشت دانه‌ها، آبیاری کامل انجام دهید. در طول مدت رشد مراقب باشید سطح خاک همیشه مرطوب باشد زیرا خاکهای شنی سریع خشک میشوند.
  • از وجود سوراخهای کافی برای خروج آب اضافی از گلدان مطمئن باشید.
  • در كشت بادام زميني بهتر است از كود حيواني استفاده نکنیم. به دليل اين كه كود حيواني داراي مواد آلي زيادي است و رنگ غلاف ها را بدرنگ مي كند.
  • توجه داشته باشید که گیاه بادام مینی به سرما بسیار حساس است. بنابراین از قرار دادن گلدان در برابر باد سرد پرهیز کنید. همچنین در باغچه، اگر دمای هوا کاهش داشت، گیاه را با پلاستیک بپوشانید تا از خطر سرما در امان بماند.
  • با گذر زمان، بادام‌زمینی‌ها شروع به رشد از ساقه‌هایی می‌کنند که در اعماق زمین فرو می رود.  طول دروه رشد این گیاه طولانی است و 100 تا 210 روز طول میکشد. در طول دوره رشد به گیاه کود دهید.
  • گل گیاه بادام زمینی قبل از میوه دادن به سمت زمین خم میشود و دانه‌های جوان را در زمین دفن میکند. به همین دلیل است که به این گیاه، بادام زمینی می‌گویند. دانه‌های بادام زمینی در داخل زمین رشد کرده و میرسند.

انواع گونه های بادام زمینی

چهار گونه از بادامهای زمینی محبوبیت بیشتری دارند: اسپانیایی ، رونده ، ویرجینیا و والسینا. علاوه بر اینها انواع قرمز و سفید تنسی هم وجود دارند. گونه‌های خاصی از آنها را به سبب تفاوتهای طعم ، مقدار روغن ، اندازه و شکل کاربردهای خاصی دارند. در بسیاری از موارد مصرف ، انواع مختلف آنها قابل معارضه می‌باشند بیشتر بادامهای زمینی که با پوسته داد و ستد شده‌اند از نوع ویرجینیا و برخی از گونه‌های والنسیا هستند.

این گونه‌ها به علت اندازه درشت و ظاهر جذاب پوسته آنها انتخاب شده‌اند. از بادام زمینی اسپانیایی بیشتر در شیرینیهای بادام زمینی ، مغزهای شور و خمیر بادام زمینی استفاده می‌شود و بیشتر انواع رونده آن در تهیه خمیر بادام زمینی کاربرد دارند. گونه‌های مختلف این میوه بر حسب نوع رشد شاخه‌ها و طول آنها متمایز می‌شوند و برای هر نوع از بادام زمینی گونه‌های بسیار زیادی وجود دارد.

دو گونه گیاه بادام زمینی بیشتر از دیگر گونه ها کاشته می شود: گونه ایستاده با ساقه اصلیِ قائم به بلندی بیست تا هفتاد سانتیمتر، و گونه خوابیده با ساقه اصلی به درازای حدود بیست سانتیمتر و شاخه های خزنده متعدد

رقم دیگر در گیلان، فلوری اسپانیش با تیپ رشدی بوته ای است که پتانسیل عملکرد دانه آن به ۳ تن در هکتار و میزان روغن دانه آن به حدود ۵۱ درصد می رسد.
ارقام دیگر بادام زمینی که در ایران به طور پراکنده کشت می شوند عبارتند از:
نورت کارولینا-۲ (NC-2)، ایمپرود۳۰۶، ایمپرود۳۰۸، شولامیت، فیلر، آلتیکا و فلورانر.
کاشت بادام زمینی در مزرعه و آبیاری بارانی

کاشت در مزرعه و زمین کشاورزی :

خاك براي كشت بادام زميني بايد از بافت سبك برخوردار باشد. زماني مبادرت به كشت بادام زميني نماييم كه درجه حرارت هوا حدود 14 الي 15 درجه باشد و عمق كاشت را هفت تا هشت سانتي متر و نهايتاً ده سانتي متر در نظر بگيريم.

فاصله بين رديف ها را براي ارقام بوته اي حدود 50 تا 60 سانتي متر، ارقام خزنده 70 تا 95 سانتي متر و ارقام بوته اي خزنده حدود 75 سانتي متر در نظر مي گيرند. همچنين فاصله بين دو بوته روي رديف براي ارقام بوته اي 15 تا 20 سانتي متر و ارقام خزنده را حدود 30 سانتي متر در نظر مي گيرند.

بادام زميني بعد از هر كشتي مي تواند كاشته شود. فقط نبايد با محصول قبلي داراي بيماري مشترك باشد. بعد از بادام زميني مي توانيم مبادرت به كشت محصولاتي مانند سورگوم (نوعی گیاه علوفه ای)، نخود و گندم كنيم.

تاریخ کاشت: حداقل درجه حرارت خاک برای جوانه زدن بادام زمینی حدود 10درجه سانتی گراد است. حساسیت به کم آبی و نیاز به آب در بادام زمینی از زمان تشکیل جوانه گلها تا نزدیک به دو هفته قبل از رسیدگی زیاد است. معمولا زمان کشت بادام زمینی (بویژه در گیلان ) نیمه اول اردیبهشت و همزمان با احداث خزانه برنج است.

کاشتن دانه‌ها: اگر فصل رشد 130تا140 روزه داشته باشید، می‌توانید بادام زمینی را در باغچه خود بکارید. بادام زمینی را زمانی در باغچه‌تان بکارید که خطر یخ‌ زدگی سپری شده باشد. آن‌ها را در عمق 5 سانتی‌متری بکارید. دانه‌ها را در فاصله 15تا18 سانتی‌ متری از هم و در ردیف‌ هایی که 1 متر از هم فاصله دارند در خاک بکارید.
اگر فصل رشد کوتاه‌تری به نسبت آنچه گیاه نیاز دارد دارید، دانه‌ها را به مدت 2تا4 هفته قبل از آخرین سرمازدگی در محل زندگی‌تان بکارید. برای کاشت هر دانه از یک گلدان با ترکیب خاک ماسه‌ای و کود فراوان استفاده کنید تا هنگام تغییر محل کشت گیاه به باغچه، گیاه دچار شوک نشود. نیازی به خرید بذر از مکانی مخصوص نیست، کافی است که بادام زمینی‌ های خام را از مغازه‌ ها بخرید و بکارید. دوره رشد بادام زمینی بین 130تا140 روز است.

  • توجه: خاک را نرم کنید. اگر حس می‌کنید که خاک خیلی سفت است، مقداری شن و یا کود گیاهی به آن اضافه کنید. این کار به گیاه اجازه می‌دهد که در خاک فرو رفته و رشد کند. اگر خاک خیلی سخت باشد، گیاه کوتاه می شود.
  • مقدار بذر مورد نياز 60 تا 100 كيلوگرم در هكتار توصيه شده. درجه حرارت مناسب براي رشد 25 تا 35 درجه قابل توصيه است.

داشت و مراقبت از بوته بادام زمینی

در مرحله داشت و مراقبت بايد دست كم دو الي سه بار عمليات خاكپا را انجام داد. يعني خاك اطراف بوته را به هم بزنيم و اجازه سله بستن (ترک بستن) به خاك را ندهيم.

بادام زميني گياهي است كه با كوتاه شدن روز به گل مي رود (بادام زمینی گیاهی روزکوتاه است و برایش بهتر است که میزان آفتاب دیدنش کم باشد).

در كشت بادام زميني ما مجاز به استفاده از كود حيواني نيستيم. به دليل اين كه كود حيواني داراي مواد آلي زيادي است و رنگ غلاف ها را بدرنگ مي كند. در كشت بادام زميني يك مقدار فسفر و ازت به كار مي بريم كه ميزان آن به آزمايشات خاكشناسي بستگي دارد.

کود شیمیایی: بطور کلی هر یک تن بادام زمینی (نیام کامل) با 1.5 تا 2 تن علوفه همراه آن حدود 60 تا 75 کیلوگرم ازت، 10 تا 15 کیلوگرم اکسید فسفر ، 400 تا 50 کیلوگرم اکسید پتاسیم و 40 تا 50 کیلوگرم اکسید کلسیم از خاک خارج می کند. چنانچه کود شیمیایی زیادی برای محصول قبل مصرف شده باشد به اضافه کردن کود به زمین بادام زمینی نیازی نیست.

روش رشد: بادام زمینی برای رشد به خاک شنی غنی از کود و مواد مغذی نیاز دارد. خاک را تا عمق چندین سانتی‌متری زیر و رو کنید تا زهکشی آن را افزایش دهید. اگر خاک شما به‌خوبی زهکشی انجام نمی‌دهد، آرام خاک را زیر و رو کنید و ردیف‌های‌تان را بالا بکشید.
از مرطوب شدن دایمی خاک اطمینان حاصل پیدا کنید، زیرا خاک‌های شنی زود خشک می‌شوند. به گیاه بیش از مقدار مورد نیاز آب ندهید.
پوسته‌های بادام زمینی از یک ساقه بزرگ که خم می‌شود و دوباره به خاک بر می‌گردد، رشد می‌کند. اگر خاک خیلی سخت باشد مقداری کود به آن اضافه کنید و سطح خاک را پر از شن ریزه کنید.

کنترل علفهای هرز: میتوان از علف کشهایی مانند امولسیون 43 درصد آلاکلر(لاسو)به میزان 4تا5 لیتر یا امولسیون 48 درصد یفلورالین به میزان 1.2 تا 1.8 لیتر در هکتار بصورت قبل از کاشت استفاده بعمل آورد . این علف کشها محصول را 2تا3 ماه بعد از مصرف در برابر اکثر علفهای هرز محافظت میکند.

مراحل نمو  و رشد بادام زمینی
مراحل نمو بادام زمینی مشابه سویا می باشد با این تفاوت که نیام ها در زیر خاک شکل می گیرند و رشد می کنند. این وضعیت، بررسی گیاه را مشکل ساخته و استخراج بوته را ضروری می سازد. مراحل مهم نمو بادام زمینی عبارتند از:
۱- سبزشدن  ۲- مراحل رشد رویشی بر اساس تعداد برگ  ۳- شروع گلدهی  ۴- شروع پایک دهی (Pegging)  ۵- شروع نیام بندی   ۶- شروع رسیدگی   ۷- رسیدگی کامل

بادام زمینی یکی از موارد معدود پدیده شگرف «زمین میوگی » (تشکّل یا نضج میوه در زیر خاک ) است : پس از لقاح ، گلهای زایای این گیاه بتدریج پژمرده می شوند، دُمگلهای آنها ستبر و دراز و به سوی زمین متمایل می گردند و تخمدانها را با فشار به درون خاک می رانند؛ میوه ها (دانه ها) در درون نیامهای چوبی معمولاً در عمق سه تا ده سانتیمتری در زیر خاک و به موازات سطح زمین تشکیل می یابند و می رسند. هر نیام حاوی دو تا چهار دانه (و گاهی بیشتر) است. بادام زمینی را در شمال ایران در حدود ماهِ مهر برداشت می کنند . کشت این گیاه ، علاوه بر گیلان ، در نواحی پنبه کاری گرگان و دشت ، در خوزستان و بعض نقاط دیگر مورد توجه واقع شده است.

Seedlings of peanut on soil in the Vegetable garden concept of agriculture and growing design.
تناوب زراعی
در انتخاب تناوب زراعی بادام زمینی می بایستی به نکات زیر توجه داشت:
۱) بادام زمینی ممکن است در خاکهای فقیری کاشته شود که برای سایر محصولات مناسب نباشد.
۲) بادام زمینی مقدار زیادی از مواد غذایی خاک را می گیرد. زیرا بقایای گیاهی نیز از زمین خارج می گردد.
۳) بادام زمینی علاوه بر گیاهان خانواده بقولات در بعضی از بیماری های خاکزی مانند بوته میری باکتریایی با گیاهان تیره گوجه فرنگی مشترک است.
مثالهایی از تناوب های بادام زمینی عبارتند از:‌
بادام زمینی ـ ذرت خوشه ای ـ پنبه ـ آیش
بادام زمینی ـ ( کود سبز )، پنبه ـ ذرت خوشه ای

برداشت: زمان برداشت با آثار زردی خفیف برگها و بررسی نیامها مشخص می شود. در برداشت مکانیزه ابتدا قسمتهای هوائی را با علف زن (موور) قطع کرده و سپس با دستگاهی مشابه دستگاه برداشت سیب زمینی و در صورت عدم دسترسی به این دستگاه با دستگاه معمولی برداشت سیب زمینی بادامها را خارج کرده و بصورت ردیفی روی زمین قرار می دهند.

در زمان رسيدن، رنگ بوته غلاف، شيري متمايل به آجري رنگ شده و بايد توجه داشته باشيم كه گياه به اندازه كافي رشد كرده باشد و غلاف هايش رشد خود را تكميل كرده و رنگ برگ ها از سبزي به زردي از طرف قاعده گياه تغيير كرده باشد.یا به عبارتی دیگر زمانی که روی برگ‌های بوته بادام زمینی لکه‌های سیاه رنگ ظاهر شد و برگ‌ها شروع به ریزش کردند، بهترین زمان برای برداشت بادام زمینی است.

آفات و بیماریها و درمان بادام زمینی: بعضی از آفات عمومی مثل زنجره باقلا ، کرم غوزه پنبه و پروانه کارادینا به بادام زمینی خسارت وارد می سازد، همچنین بیماری لکه برگی یکی از بیماری هایی است که ممکن است گیاه شما را تهدید کند. در این موارد استفاده از سموم قارچ کش مانند زینب و مانب توصیه میشود .

برای برداشت دانه‌های بادام زمینی لازم است ابتدا گیاه را به طور کامل از خاک خارج کنید و بگذارید بادام زمینی‌ها خشک شوند. سپس دانه های بادام زمینی را از پوسته‌ خارج کنید، آن‌ها را تفت دهید و از خوردن‌شان لذت ببرید. همچنین پیشنهاد میکنیم تعدادی از دانه‌های سالم و درشت بادام زمینی‌ خام را برای کاشت سال بعد نگه دارید.

 خواص دارویی و درمانی بادام زمینی : ویتامین‌ها و موادمعدنی

بادام زمینی یک منبع غنی از انواع ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز بدن است. طبیعت بادام زمینی گرم و تر می باشد. یکی از خواص بادام زمینی داشتن ترکیبات آنتی‌اکسیدان و بیواکتیو (زیست‌فعال) است. درواقع، بادام زمینی را می‌توان در گروه میوه‌های غنی از آنتی‌اکسیدان قرارداد. بسیاری از آنتی‌اکسیدان‌ها در پوست بادام زمینی و بادام زمینی خام وجود دارد که به‌ندرت خورده می‌شوند.

در ادامه به انواع مواد معدنی و ویتامین‌های موجود در بادام زمینی اشاره‌‌ی کوتاهی می‌کنیم:

بیوتین: بادام زمینی سرشار از ویتامین بیوتین است که در تغذیه دوران بارداری اهمیت زیادی دارد. این ویتامین جزو ویتامین های کاهنده استرس و اضطراب اجتماعی هم هست.
مس: این فلز از جمله مواد معدنی مورد نیاز بدن است که اغلب در رژیم‌ غذایی غربی بسیار پایین است. کمبود مس ممکن است اثرات نامطلوبی بر سلامت قلب داشته باشد.
نیاسین یا ویتامین B3: عملکردهای بسیار مهمی در بدن دارد و رابطه‌ی مستقیمی با کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی دارد.
اسید فولیک یا ویتامین B9: نقش بسیار مهمی بر بسیاری از عملکردهای بدن دارد و از ویتامین‌های مورد نیاز در دوران بارداری می‌باشد.
منگنز: از جمله عناصری است که در آب آشامیدنی و بسیاری از غذاها یافت می‌شود.
ویتامین E: یک آنتی اکسیدان بسیارقوی است که در اغلب غذاهای بسیارچرب به‌وفور یافت می‌شود.
تیامین: از خانواده ویتامین ب (B) است و با نام ویتامین B1 شناخته می‌شود. این ویتامین به سلول‌های بدن کمک می‌کند تا کربوهیدرات‌ها را به انرژی تبدیل کند و برای عملکرد قلب، ماهیچه‌ها و سیستم عصبی بسیار حیاتی است.
فسفر: بادام زمینی سرشار از فسفر است و نقش مهمی در رشد و نگهداری بافت‌های بدن دارد.
منیزیم: یکی از مواد معدنی بسیار ضروری است که نقش بسیار مهمی در سلامتی بدن دارد. تأثیر بسیار مهم آن را در جلوگیری از بیماری‌های قلبی نمی‌توان نادیده‌گرفت.

در زیر به برخی از ترکیبات مهمی که در مغز بادام زمینی وجود دارد، اشاره می‌شود:

بادام زمینی شامل انواع مختلف ترکیبات گیاهی است. این ترکیبات شامل آنتی‌اکسیدان‌هایی مانند کوماریک اسید، رسوراترول، ایسفلاوون‌ها است. البته بادام زمینی شامل حاوی اسید فیتیک نیز هست که جذب آهن، روی و کلسیم را مختل می‌کند.

کوماریک اسید: یک پلی‌فنل است که یکی از انواع آنتی‌اکسیدان‌های اصلی در بادام زمینی است.
رسوراترول: یک آنتی‌اکسیدان قوی است که در کاهش خطر ابتلا به سرطان و بیماری‌های قلبی عروقی مؤثر است.
ایسفلاوون‌ها (Isoflavones): در گروه آنتی‌اکسیدان‌ها قرار می‌گیرد که شایع‌ترین آن ژنیستئین است و به‌عنوان فیتواستروژن طبقه‌بندی می‌شود. ایسفلاوون‌ها هم تأثیرات خوب و هم بدی روی سلامت بدن دارند.
فیتیک اسید: بیشتر در دانه‌های گیاهی یافت می‌شود. اگر بادام زمینی همراه با غذای دیگری خورده شود، فیتیک‌اسید موجود در آن ممکن است در جذب آهن و روی (زینک) غذا اختلال ایجاد کند.
فیتواسترول: روغن بادام زمینی حاوی مقدار زیادی فیتواسترول است، شایع‌ترین آن بتاسیتوستول است. فیتواسترول جذب کلسترول از دستگاه گوارش را کاهش می‌دهد.

خواص مهم بادام زمینی برای مو و پوست شما

1.  اگزما و پسوریازیس خواص ضد التهابی بادام زمینی به درمان بیماری های پوستی مانند پسوریازیس و اگزما کمک می کند، همچنین اسید های چرب موجود در بادام زمینی تورم و قرمزی پوست ناشی از این بیماری ها را از بین می برد.

2.درمان آکنه و جوش صورت بادام زمینی حاوی مقادیر بالای ویتامین E، روی و منیزیم است که پوست را پاکسازی کرده و می تواند به درمان آکنه و جوش صورت کمک می کند.

3. کمک به جوان سازی پوست صورت بادام زمینی حاوی مقادیر قابل توجهی منیزیم، ویتامین C و اسید های چرب است که با افزایش تولید کلاژن چین و چروک پوست را درمان کرده و باعث جوان سازی پوست صورت می شود.

4. .کمک به تقویت و افزایش رشد مو بادام زمینی حاوی مقادیر بالای اسید های چرب امگا 3 است که باعث تقویت فولیکول مو و افزایش رشد موی سر می شوند. همچنین بیوتین موجود در بادام زمینی برای جلوگیری از ریزش مو مفید می باشد.

5. درمان زخم و کبودی پوست بتا کاروتن و آنتی اکسیدان های موجود در بادام زمینی به رشد و ترمیم بافت های بدن کمک کرده و برای درمان زخم ها و کبودی های پوست مفید می باشد.

6. رفع آفتاب سوختگی ویتامین E موجود در بادام زمینی به درمان آفتاب سوختگی پوست کمک می کند

7. مبارزه با طاسی بادام زمینی منبع عالی زیادی از اسید های آمینه است که برای درمان طاسی مردانه مفید می باشد.

8. درمان مو های شکننده و آسیب دیده کمبود ویتامین E باعث می شود که موی سر شکننده و آسیب دیده شوند، بادام زمینی حاوی مقادیر بالای ویتامین E بوده و به درمان مو های شکننده و آسیب دیده کمک می کند.

فواید دارویی و درمانی بادام زمینی برای بدن

9. رشد مغز و تقویت سیستم ایمنی بدن نوزادان و کودکان

بادام زمینی غنی از پروتئین بوده و اسید های آمینه موجود در آنها برای رشد بدن نوزادان و کودکان مفید می باشد. مقادیر بالای اسید های چرب امگا 3 موجود در بادام زمینی برای رشد مغز نوزادان و کودکان مفید می باشد. آنتی اکسیدان رزوراترول یا رسوراترول موجود در بادام زمینی برای تقویت سیستم ایمنی بدن نوزادان و کودکان مفید است.

فراموش نکنید که تغذیه نوزاد زیر یکسال با بادام زمینی خطر واکنش های آلرژیک را افزایش می دهد، اگر می خواهید بادام زمینی را به رژیم غذایی نوزاد خود اضافه کنید بهتر است پس از دو سالگی این کار را انجام دهید.

10. جنین و زنان باردار

مقادیر بالای اسید فولیک موجود در بادام زمینی خطر نقص جدی لوله عصبی در جنین در دوران بارداری را کاهش داده و باعث تقویت بدن زنان باردار می شود. تریپتوفان موجود در بادام زمینی باعث افزایش سروتونین خون شده و به بهبود خلق و خو و درمان افسردگی زنان باردار کمک می کند.

گفته شده که خوردن بادام زمینی در دوران بارداری می تواند خطر بیماری های آلرژیک مانند آسم را در نوزادان و کودکان کاهش دهد.مقادیر بالای منگنز موجود در بادام زمینی باعث کاهش قند خون شده و خطر ابتلا به دیابت بارداری را کاهش می دهد.مقادیر قابل توجه آهن موجود در بادام زمینی باعث افزایش تولید گلبول های قرمز خون شده و خطر ابتلا به کم خونی در زنان باردار و جنین را کاهش می دهد.

11. تقویت جنسی مردان بادام زمینی یک منبع طبیعی ال آرژنین است که به درمان اختلالات نعوظ و تقویت میل جنسی در مردان کمک کرده و باعث بهبود عملکرد جنسی آقایان می شود.

12. لاغری و کاهش وزن مقادیر بالای فیبر موجود در بادام زمینی به دفع سموم بدن کمک می کند ( تجمع سموم در بدن باعث اضافه وزن و چاقی می شود ) و با کاهش اشتها باعث لاغری و کاهش وزن می شود.

13. چاقی و افزایش وزن اگر لاغر هستید و به دنبال راهی برای چاقی و افزایش وزن هستید به شما پیشنهاد می کنیم هفته ای دو بار بادام زمینی یا کره بادام زمینی مصرف کنید.

14. چربی خون و قلب مقادیر بالای اسیدهای چرب مونو غیر اشباع به خصوص اسید اولئیک موجود در بادام زمینی می تواند باعث کاهش چربی خون بالا شود  پلی فنول های موجود در بادام زمینی خطر ابتلا به بیماری کرونری، بیماری های قلبی و سکته قلبی را کاهش می دهد.

15. کبد چرب مصرف بادام زمینی خطر ابتلا به سنگ کیسه صفرا و بیماری های صفراوی را کاهش می دهد، همچنین بادام زمینی با پاکسازی کبد و کاهش چربی کبد به درمان بیماری کبد چرب کمک می کند.

16. مقاومت در برابر سرماخوردگی بادام زمینی حاوی مقادیر قابل توجه ویتامین C است که باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شده و خطر ابتلا به سرماخوردگی و آنفلونزا را کاهش می دهد.

17. منبع انرژِی در بدنسازی بادام زمینی حاوی مقادیر قابل توجه ویتامین ها، مواد معدنی، مواد مغذی و آنتی اکسیدان هاست و به عنوان یکی از بهترین منابع انرژی برای ورزشکاران و بدنسازان شناخته می شود.

18. معده و دستگاه گوارش مقادیر قابل توجه فیبر موجود در بادام زمینی باعث بهبود هضم غذا شده و به درمان معده درد و سلامت دستگاه گوارش یاری می کند.

19. یبوست مقادیر بالای فیبر موجود در بادام زمینی با بهبود حرکات روده به پیشگیری و درمان یبوست کمک می کند.

20. دیابت و قند خون منگنز موجود در بادام زمینی می تواند با افزایش سوخت و ساز چربی ها و کربوهیدرات ها به کاهش قند خون افراد مبتلا به دیابت کمک می کند.

21. افسردگی تریپتوفان موجود در بادام زمینی باعث افزایش سروتونین خون شده و به درمان افسردگی کمک می کند.

22. سرطان بادام زمینی مقادیر بالای فیتواسترول های خاصی به نام بتا سیتوستول دارد که خواص ضد سرطانی و ضد تومور دارند. تحقیقات انجام شده در ایالات متحده آمریکا نشان داده که مردان و زنانی که حداقل دو بار در هفته بادام زمینی مصرف کردند خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ در آن ها به ترتیب 27 و 58 درصد کمتر بوده است.

23. آلزایمر مطالعات ثابت کرده اند که مصرف مواد غذایی غنی از نیاسین مانند بادام زمینی خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را تا 70٪ کاهش می دهد.

پرورش و کاشت حرفه ای بادام زمینی در گلدان باغچه و مزرعه

 

نکته : عوارض و مضرات بادام زمینی

بادام زمینی می تواند باعث ایجاد آلرژی و حساسیت شدید در افراد شود، بد نیست بدانید که بادام زمینی یکی از 8 ماده ی غذایی آلرژی زا محسوب می شود که حساسیت به آن حتی می تواند باعث مرگ شود. حساسیت برخی افراد به قدری شدید است که حتی بو کردن بادام زمینی هم می تواند باعث مرگ شود.

علائم آلرژی به بادام زمینی شامل تورم لب ها و زبان، قرمزی پوست، احساس خفگی، حالت تهوع، مشکل تنفس و شوک آنافیلاکسی می باشد.

بادام زمینی گاهی اوقات می تواند با آفلاتوکسین که یک ماده سمی خطرناک است، آلوده شده باشد و باعث مسمومیت با آفلاتوکسین شود، علائم مسمومیت با آفلاتوکسین از دست دادن اشتها، زردی و مشکلات کبدی و در نهایت سرطان کبد می باشد.

اختلال در تیروئید : بادام زمینی یکی از مواد غذایی گواتروژن محسوب می شود و می تواند باعث اختلال در عملکرد تیروئید و تشدید گواتر شود.

بادام زمینی شامل حاوی اسید فیتیک نیز هست که جذب آهن، روی و کلسیم را مختل می‌کند.

منابع : –  coca.ir – chetor.com – setare.com –  imoz.ir –  parsegard.com –  020.ir

bostane

نمایش نظرات

  • سلام بوستانی های عزیز
    امیدوارم سالی بوستانی وشادابی داشته باشید و بوستانتان همیشه گلستان باشد /
    ارادتمند عبدالحسین رضایی

Recent Posts

کاشت و پرورش حرفه ای پروکانتا – پیراکانتا

پیراکانتا پیراکانتا گیاهی تزیینی و بومی آسیا و اروپاست. پرتقال روشن یا انواع توت های…

6 ماه پیش

همه چیز در مورد پرورش و کاشت حرفه ای آناناس

آناناس کموسوس (Ananas comosus) یک گیاه گرمسیری با میوه ای خوراکی است که به آن…

4 سال پیش

همه چیز درمورد گل موسی در گهواره

موسی در گهواره موسی در گهواره یک گیاه خانگی محبوب است ، که مربوط به…

5 سال پیش

فروش زاموفیلیا ابلق در سایز و اندازه های مختلف

فروش ویژه بوستان : زاموفیلیا ابلق در سایز و اندازه های مختلف . بسیار باکیفیت…

5 سال پیش

جزئیات کاشت و پرورش یاس آبی

یاس آبی حتی مانند درخت چسب می تواند یک دیوار کامل پر از گل یا…

5 سال پیش

همه چیز درباره کاشت و مراقبت از گل ساعتی – پشن فروت

کاشت و پرورش حرفه ای گل ساعتی یا همان پشن فروت گل های ساعتی ،گل…

5 سال پیش