دسته بندی ها: دام،طیور،ماهیطیور

چرا پرورش بلدرچین

چرا پرورش بلدرچین …

بلدرچینها دارای ویژگیهای منحصر به فردی هستند که آنها را از سایر طیور متمایز کرده و صنعت پرورش بلدرچین را یه یکی از سود آورترین صنایع بدل کرده است، در ذیل به برخی از این ویژگیها اشاره کوتاهی خواهیم داشت:

۱-سرعت بالای رشد در این پرنده بسیار قابل توجه و در حدود۲٫۵ تا ۳٫۵ برابر سایر طیور است. بلدرچینها عموما در ۳۵تا۴۵ روزگی به وزن ۱۸۰تا ۲۶۰گرم رسیده و آماده کشتار می شوند ضمن اینکه سن بلوغ نیز در حدود۷ هفتگی است.

۲-سن پائین بلوغ جنسی: این پرندگان در ۶-۵ هفتگی قادر به تخمگذاری شده و در ۸-۷ هفتگی به بلوغ کامل جنسی رسیده و آمادگی تولید مثل پیدا می کنند.

۳-فاصله نسلی کوتاه، که اعمال برنامه های اصلاح نژادی را در آنها به خوبی امکان پذیر می سازد.

۴-میزان تخمگذری بالا: بلدرچینها به طور وحشی سالانه۴۰ تا ۸۰ تخم می گذارند اما در اسارت و با اعمال برنامه های مدیریتی قوی توسط کارشناسان در زمینه تغذیه و نوردهی مصنوعی می توانیم این رقم را به میزان قابل ملاحظه ای افزایش داده و به ۴ تا ۵عدد تخم در هفته دست پیدا کنیم.

۵-کوتاه  بودن فاصله میان نسل ها : توان بلدرچین در تولید ۴ – ۳ نسل در سال اول تولید این امکان را برای محققین فراهم آورده است تا از آن به عنوان پرنده ای آزمایشگاهی استفاده نمایند

۶-دوره انکوباسیون کوتاه : جوجه کشی تخم این پرنده ۱۸ – ۱۷ روز طول می کشد.

۷-تراکم بالای پرورش : با توجه به اینکه جثه این پرنده کوچک و نیز به سطح آبخوری و دانخوری کمتری احتیاج دارد در مقایسه با دیگر پرندگان تعداد پرنده بیشتری در واحد سطح میتوان پرورش داد.

۸-واکسیناسیون کمتر : با توجه به اینکه گونه های بلدرچین در برابر برخی از بیماری های رایج طیور حساسیت کمتری دارند در نتیجه به واکسیناسیون کمتری احتیاج دارند

۹-برگشت سریع سرمایه : با توجه به اینکه سن بلوغ بلدرچین ۳۵-۴۵ روزگی می باشد در نتیجه می توان گوشت و تخم این پرنده را سریع به بازار عرضه نمود.

در اخر در یک اتاق ۱۲ مترمربعی تعداد ۱۰۰۰ پرنده در قفسهایی به ابعاد ۶۰*۱۰۰ سانتی متری (هر قفس ۴۰ پرنده) می توان پرورش داد.

پرورش بلدرچین

نکات مهم پرورش بلدرچین که شما باید بدانید

در یک اتاق ۱۲ مترمربعی تعداد ۱۰۰۰ پرنده در قفسهایی به ابعاد ۶۰*۱۰۰ سانتی متری (هر قفس ۴۰ پرنده) می توان پرورش داد.

* قفسها باید به گونه ای طراحی شوند که دانخوری ها بیرون  قفس تعبیه شده باشد. همچنین سیستم آبخوری قفسها باید مجهز به نیپل فنجان دار باشد که به طور اتوماتیک پر از آب شود. در این سیستم  نهایت بهداشت رعایت شده است . و از شیوع بیماری جلوگیری می کند. شما با این سیستم آبخوری پیشرفته جلوی ۵۰ % از بیماری هایی که از طریقظرف آب کثیف و مانده منتقل می شود را می گیرید. از مزایای دیگر این سیستم آبخوری این است که هیچگاه زمانی صرف آب دادن به بلدرچینها نمی کنیدبه طور اتوماتیک با مصرف هر قطره آب دوباره فنجان پر میشود.

* در طراحی این قفسها باید شیبی لحاظ شود که به محض اینکه بلدرچین تخم می گذارد تخمها به داخل جا تخمی مخصوص منتقل شود و مجبور نباشید در قفس را باز کرده و تخمها را از درون قفس جمع کنید.

* نکته مهم در طراحی این قفسها این نکته باید مدنظر باشد که فضولات پرندگان به راحتی به بیرون از قفس منتقل شده و جمع آوری راحتی داشته باشد. این فضولات کود مناسبی برای کشاورزی می باشند.

* باتوجه به دمای بالای بدن بلدرچین( ۳/۴۲ درجه سانتی گراد) محل پرورش در هیچ یک از فصول نیازی به تجهیزات گرمایشی ندارد، اما نکته ای که باید مدنظر قرارگیرد این است که محل پرورش حتما” باید مجهز به تهویه مناسب باشد.

* روزانه هر بلدرچین ۳۰ گرم دان باید مصرف کند(۳مرتبه در روز)

*  تاریخ نگهداری تخم بلدرچین بسته به شرایط نگهداری تا یکماه می باشد.

* محل نگهداری بلدرچین ها هر ۱۰ روز یکبار باید نظافت شود.

* قیمت هر بلدرچین آماده تخم گذاری ۳۰۰۰ تومان می باشد.

* قیمت هر بسته ۱۲ تایی تخم بلدرچین مبلغ ۱۳۰۰ تومان به فروش می رسد.

* چون پرورش بلدرچین جزء مشاغل خانگی محسوب می شود، در منزل مسکونی نیز امکان پرورش وجوددارد.

* با رعایت نکات بهداشتی ۹۰ درصد بلدرچین ها هر روز تخم خواهند گذاشت.

* وزن بلدرچین بالغ نر بین ۲۳۰ تا ۲۶۰ گرم و بلدرچین بالغ ماده ۲۴۰ تا ۲۸۰ گرم بوده و در انتهای تخمگذاری که می توان از گوشت آن استفاده کرد وزن آنها به ۳۸۰ گرم و قیمت زنده آنها به ۵۲۰۰ تومان میرسد.

* محل پرورش بلدرچین در شب باید تاریک و بدون هیچگونه روشنایی باشد.

* قیمت هرکیلو دان بلدرچین ۸۰۰ تومان می باشد.

* با ۵ میلیون تومان می توان ۱۰۰۰ قطعه بلدرچین به همراه قفس و سرمایه در گردش(هزینه خوراک) از محل پرورش بلدرچین واقع در دشت بجد خریداری و ماهیانه حداقل ۴۰۰ هزار تومان درآمد داشت. (با این شرایط هردانه تخم بلدرچین ۵۰ تومان خریداری می شود)

پرورش بلدرچین

 

bostane

اشتراک گذاری
منتشر شده توسط
bostane

Recent Posts

کاشت و پرورش حرفه ای پروکانتا – پیراکانتا

پیراکانتا پیراکانتا گیاهی تزیینی و بومی آسیا و اروپاست. پرتقال روشن یا انواع توت های…

6 ماه پیش

همه چیز در مورد پرورش و کاشت حرفه ای آناناس

آناناس کموسوس (Ananas comosus) یک گیاه گرمسیری با میوه ای خوراکی است که به آن…

4 سال پیش

همه چیز درمورد گل موسی در گهواره

موسی در گهواره موسی در گهواره یک گیاه خانگی محبوب است ، که مربوط به…

5 سال پیش

فروش زاموفیلیا ابلق در سایز و اندازه های مختلف

فروش ویژه بوستان : زاموفیلیا ابلق در سایز و اندازه های مختلف . بسیار باکیفیت…

5 سال پیش

جزئیات کاشت و پرورش یاس آبی

یاس آبی حتی مانند درخت چسب می تواند یک دیوار کامل پر از گل یا…

5 سال پیش

همه چیز درباره کاشت و مراقبت از گل ساعتی – پشن فروت

کاشت و پرورش حرفه ای گل ساعتی یا همان پشن فروت گل های ساعتی ،گل…

5 سال پیش