پرطرفدار ترین حیوان خونگی آمریکایی ها!

 

عروس هلندی!

دلایل زیادی وجود داره که این پرنده یکی از پرطرف دار ترین پرنده ها در تمام جهان است
این پرنده میتواند در عین حال هم جسور هم زیبا باشد
اگه شما توی خونتون عروس هلندی دارید پس حتما هر روز صدای سوت زدن اون رو میشنوید اما از طرفی هم خیلی جذابه که این پرنده براتون صحبت میکنه!!
عروس هلندی (Cockatiel) اصالتی استرالیایی دارد و شاید دلیل آرام‌تر بودن آنان و نداشتن صداهای گوش خراشی مانند دیگر طوطی‌ها، به محیط زندگی متفاوت آن‌ها بازگردد. این پرندگان سرعت تولیدمثل بالایی در طبیعت دارند و در اسارت نیز امکان جفت یابی و تکثیر آنان امکان پذیر است که همین موضوع باعث شده است قیمت نسبتا پایینی داشته باشند. در این مقاله به نکاتی که هنگام نگهداری از عروس هلندی باید به آن‌ها توجه داشت، اشاره کرده‌ایم.

موارد کلی:
سطح تجربه مورد نیاز: ابتدایی و بدون نیاز به تجربه قبلی

اندازه: معمولا حداکثر اندازه ۳۰ سانتی‌متر

طول عمر: تا ۱۵ سال (در مواردی که امکانات زندگی مناسبی داشته باشند، این مقدار بیشتر نیز می‌تواند باشد)

خلق و خو: بسیار اجتماعی بوده و از تعامل با انسان‌ها لذت می‌برند

رفتار: هوش مناسبی دارند تا حدی که می‌توانند دستورهای ساده را یاد بگیرند

اصالت: استرالیا

 

تغذیه عروس هلندی:

عروس هلندی را می‌توان با دامنه وسیعی از مواد غذایی مختلف تغذیه کرد مانند: دانه پرنده، پلت ، سبزیجات، میوه و …
دانه‌ و پلت باید جز اصلی رژیم غذایی پرنده باشند (پلت در نسبت بالاتر و دانه کمتر). ظرف غذای آن‌ها را روزانه به طور مرتب چک کرده و مواد غذایی در حال فساد را از قفس خارج کنید.
سعی کنید هر از گاهی سبزیجات تیره و برگی را در رژیم غذایی عروس هلندی استفاده کنید.
یکبار در هفته میوه‌هایی مانند سیب یا موز را در اختیار او قرار دهید.
آب کافی و تمیز همیشه باید در قفس وجود داشته باشد.

انواع نژاد های عروس هلندی:
خاکستری (Grey)
این نمونه دارای بدنی خاکستری با زمینه سفید در بال‌ها، سر زردرنگ و گونه‌های نارنجی می‌باشد. تاج ممکن است خاکستری یا زرد باشد. در ماده‌ها رنگ گونه تیره‌تر می‌باشد.

لوتینو (Lutino)
در لوتینوها گونه‌ها همچنان به رنگ نارنجی می‌باشد و پرهای تاج و اطراف گونه به رنگ زرد است. در این‌گونه، تمامی بدن به رنگ سفید بوده و تنها سر به رنگ زرد می‌باشد و گاهی بدن زرد کمرنگ یا زرد تیره است؛ ولی در هر دو حالت گونه‌های نارنجی روشنی دارند. در نمونه خاکستری تعیین جنسیت با مشاهده سر زرد نر و دم چین‌چین ماده به‌آسانی میسر است اما در عروس هلندی لوتینو به این روش میسر نیست و بیشتر به‌صورت تجربی می‌باشد؛ اما یکی از روش‌های تشخیص مشاهده خطوط روی پرهای دمگاه است.

آلبینو (Albino)
این‌گونه به رنگ سفید خالص با پرهای سفید یکدست و چشم‌های قرمز یا دودی یا مشکی می‌باشد و یکی از کمیاب‌ترین و پرارزش‌ترین گونه عروس هلندی است که در اثر یک نوع جهش (جفت‌گیری) در عروس هلندی خاکستری معمولی به وجود آمده است و برخلاف سایر که دارای گونه و پرهای رنگی هستند، در این نوع، رنگ گونه و کاکل سفید می‌باشد. تشخیص جنسیت در این نوع عروس هلندی بسیار دشوار است.
دارچینی (Cinnamon)
رنگ پرهای بدن بسیار روشن و اغلب به رنگ قهوه‌ای روشن می‌باشد. سر به رنگ زرد و گونه‌ها به رنگ نارنجی است.

صورت سفید (White Face)
در این‌گونه رنگ، بدن نرها خاکستری تیره و رنگ صورت سفید بدون گونه و رنگ کاکل خاکستری روشن یا در بعضی موارد سفید می‌باشد. در ماده‌ها رنگ بدن خاکستری روشن و رنگ تاج هم خاکستری و گونه‌ها بدون رنگ است.

نقره‌ای (Silver)
این نوع در حقیقت بسیار شبیه نوع خاکستری است به‌جز اینکه بدن به رنگ خاکستری خیلی روشن یا مایل به نقره‌ای می‌باشد. تعیین جنسیت در این‌گونه به این صورت است که ماده، مانند خاکستری دارای گونه‌های تیره‌تری است.

مرواریدی (Pearl)
این نوع که بانام صدفی نیز شناخته می‌شود، برای اولین بار در سال ۱۹۶۷ در آلمان به وجود آمد. رنگ پرهای بدن خاکستری روشن با زمینه پراکنده سفید است و سری زرد و گونه‌هایی نارنجی دارد.

ابلق (Pied)
این نوع از عروس هلندی دارای تنوع زیاد و درصدهای مختلفی از رنگ‌های گوناگون می‌باشد.

و اما میرسیم به راه های کسب درآمد از این پرنده!

پرورش عروس هلندی، از جمله فعالیت های پر سود است. شما از طریق پرورش عروس هلندی می توانید به درآمد خوبی دست پیدا کنید. نگهداری عروس هلندی از همه لحاظ سودآور است زیرا عروس هلندی خیلی زود با صاحبش ارتباط برقرار می کند و نگهداری از آن، کار سختی نیست. این پرنده های زیبا و باهوش، به سادگی تکثیر می شوند. به علاوه، از آن پرندگانی هستندکه همیشه مشتریانی دست به نقد دارد و فروش آن، پول زیادی به دنبال خواهد داشت.

نگهداری عروس هلندی از جمله فعالیت هایی است که در خانه انجام شدنی است و تمام اعضای خانواده را نیز سرگرم می کند. در کنار این سرگرمی لذت بخش، شما می توانید چندین میلیون تومان درآمد داشته باشید. در نتیجه اگر به دنبال کارآفرینی و کسب درآمد در منزل هستید، بدانید که به کمک پرورش عروس هلندی می توانید پول خوبی به دست آورید.

انواع مختلف عروس هلندی در بازار موجود است که از نظر سن، جثه و رنگ با یکدیگر فرق دارند. بازه ی قیمت عروس هلندی متنوع است. پرنده های بالغ معمولا از 450هزارتومان به بالا قیمت می خورند. با این تفاسیر، می توانید درآمد نگهداری از عروس هلندی را محاسبه کنید.

درآمد نگهداری عروس هلندی، به تعداد پرنده هایی که نگهداری می کنید بستگی دارد. شما با مراقبت از عروس هلندی، فروش تخم آنها و تکثیر و جوجه کشی آنها می توانید به مبالغ بالایی در ماه دست یابید.

بطور مثال شما با دو جفت عروس هلندی می توانید به درآمد ماهیانه 3 تا 4 میلیون برسید.

بسیاری از افراد با تجربه که سال ها به نگهداری عروس هلندی پرداخته اند، از راه مراقبت از عروس هلندی توانسته اند به درآمدهای بالایی دست پیدا کنند.

روش های جوجه کشی:

جوجه کشی این پرنده به دو روش انجام می‌شود که عبارتند از:
۱. جوجه کشی طبیعی که به کمک پرنده مادر صورت می‌گیرد.
۲. جوجه کشی مصنوعی که با استفاده از دستگاه جوجه کشی صورت می‌گیرد.

در جوجه کشی طبیعی معمولا این پروسه تحت کنترل مادر است و با این حال ضریب بازدهی تخم‌ها کمی پایین است. در روش مصنوعی با استفاده از دستگاه مرتبط، از عروس هلندی به راحتی جوجه کشی می‌کنند و در این حالت بازده بهتری وجود دارد.

 

و در آخر میرسیم به آمورش حرف زدن به عروس هلندی:

یکی از بزرگترین آرزوی صاحبان عروس هلندی آن است که پرنده شان صحبت کند. اگرچه که برخی از عروس هلندی ها صحبت کردن را می آموزند، اما به طور یقین نمی توان گفت که تمام آنها قادر به سخن گفتن هستند. در ادامه روش هایی برای آموزش سخن گفتن به عروس هلندی تان آورده شده است، اما اگر پرنده تان یک کلمه هم از دهانش خارج نشد ناامید نشوید.

معمولاً جوجه ها زبان والدین خود را می آموزند تا بتوانند در گله با سایرین ارتباط برقرار کنند. بنابراین جوجه هایی که از همان ابتدا توسط انسان بزرگ شده باشند، با صدایش آشنا شده و امکان سخن گفتن آنها بیشتر خواهد بود.

بسیاری از کارشناسان بر این عقیده اند که بهترین زمان برای تعلیم سخن گفتن به عروس هلندی بین زمانی است که او آشیانه را ترک می گوید تا یک سالگی. یاد دادن سخن گفتن به یک عروس هلندی بالغ به مراتب سخت تر از یک پرنده جوان است. پرندگان نر استعداد بهتری در حرف زدن دارند اما ماده های سخنگو نیز بسیارند.

روش های آموزش سخن گفتن

داشتن تنها یک پرنده به جای یک جفت می تواند میزان موفقیت در آموزش سخن گفتن را بالا ببرد. معمولاً پرندگان جفت با یکدیگر سرگرم شده و به آدمی توجه چندانی نخواهند کرد. نکته دیگر اینکه اگر می خواهید پرنده تان سخن گفتن بیاموزد، هیچ گونه اسباب بازی و یا آئینه در اختیارش قرار ندهید.

با یک پرنده جوان آغاز کنید چرا که پرنده هر چه جوان تر باشد، بیشتر دوست دارد که صدای انسان را تقلید کند.

بسیاری از کارشناسان بر این عقیده اند که برای اینکه پرنده سخن گفتن بیاموزد، باید به او سوت زدن را یاد ندهید. سوت زدن برای پرنده اغلب آسان تر از سخن گفتن است و اگر یکبار عروس هلندی تان سوت زدن را بیاموزد، احتمالاً دیگر دوست نخواهد داشت حرف زدن یاد بگیرد. اگر دوست دارید به پرنده تان سوت زدن بیاموزید سعی کنید کسی را مامور این کار کنید که خوب سوت می زند وگرنه با صداهای گوش خراشی روبرو خواهید شد.

از یک کلمه و یا عبارت کار را آغاز کنید. این کلمه یا عبارت باید تا حد امکان ساده و کوتاه باشد، مانند اسم پرنده. کلمه را واضح و بلند بگویید تا پرنده بتواند آن را بیاموزد. برخی از مردم کلمات و عبارات را بسیار تند ادا می کنند و وقتی می بینند پرنده شان کلمه ای نامفهوم را می گوید نا امید می شوند.

حتماً باید کلمه ی مورد نظر را بلند و رسا و با تاکید ادا کنید. پرنده ها دوست دارند کلمات را با تاکید بشنوند.

نکته دیگر اینکه سعی کنید کلمات را در جای مناسب خود بیان کنید. به عنوان مثال صبح به هنگام برداشتن پوشش قفس کلمه صبح بخیر یا سلام را بگویید. به هنگام ترک اتاق کلمه خداحافظ را به کار ببرید و وقتی می خواهید غذا به عروس هلندی خود بدهید عبارت غذای خوشمزه را به کار ببرید. عین این کلمات در جای مناسب باید توسط سایر اعضای خانواده نیز ادا شوند. پرنده تان نیز بالاخره روزی در جای مناسب این کلمات را خواهد گفت.

دقت کنید که کلمه ی به کار رفته شده را تغییر ندهید. مثلاً اگر به پرنده تان آموخته اید که واژه ی سلام را بگوید، روز دیگر آن را تغییر ندهید و مثلاً بگویید سلام عروس.

همواره سعی کنید که آموزش پرنده کوتاه باشد. پرورش دهندگان عروس هلندی ۱۰ تا ۱۵ دقیقه را برای هر مرحله آموزش مناسب می دانند.

به هنگام آموزش سخن گفتن، پرنده باید در جای آرامی باشد. تصور کنید هنگامی که کسی مشغول صحبت کردن با شماست و رادیو و تلویزیون نیز روشن است چقدر گیج خواهید شد. در یک کان پر سر و صدا حواس پرنده به گفته های شما جلب نخواهد شد. علاوه بر آن پرنده قبل از آموزش سخن گفتن نیاز به مکانی آرام دارد.

صبر و حوصله لازمه ی این کار است. اگر می بینید که کم کم دارید از کوره در می روید آموزش را متوقف کنید. پرنده قادر به تشخیص حالت شما بوده و خستگی و بی حوصلگی شما، خستگی پرنده را در پی خواهد داشت. سعی کنید به هنگام آموختن به پرنده تان لبخند بزنید.

به تدریح و با آموختن کلمات و عبارات ساده، آموزش جملات سخت تر را آغاز کنید. سعی کنید کلماتی را که پرنده تان قادر به گفتن است یادداشت کنید. (این کار به خصوص باری چند نفر که با یک پرنده کار می کنند می تواند کمک کننده باشد).

هنگامی که با پرنده تان مشغول صحبت کردن نیستید، سعی کنید به او گوش دهید. عروس هلندی ها و سایر پرنده ها معمولاً قبل از خواب سعی می کنند به تمرین صحبت کردن بپردازند. چون صدای عروس هلندی کم است باید به دقت گوش فرا دهید.

در پایان باید گفت که اگر شما صبور بوده اید و فرآیند آموزش نیز به خوبی پیش رفته است و پرنده تان صحبت نمی کند، باید بپذیرید که عروس هلندی تان هرگز صحبت نخواهد کرد.

lafeber.com-petco.com-birdsinbackyards.net-عروس هلندی (انتشارات جاجرمی)

ترجمه و جمع آوری : عرفان امامی

bostane

اشتراک گذاری
منتشر شده توسط
bostane

Recent Posts

کاشت و پرورش حرفه ای پروکانتا – پیراکانتا

پیراکانتا پیراکانتا گیاهی تزیینی و بومی آسیا و اروپاست. پرتقال روشن یا انواع توت های…

6 ماه پیش

همه چیز در مورد پرورش و کاشت حرفه ای آناناس

آناناس کموسوس (Ananas comosus) یک گیاه گرمسیری با میوه ای خوراکی است که به آن…

4 سال پیش

همه چیز درمورد گل موسی در گهواره

موسی در گهواره موسی در گهواره یک گیاه خانگی محبوب است ، که مربوط به…

5 سال پیش

فروش زاموفیلیا ابلق در سایز و اندازه های مختلف

فروش ویژه بوستان : زاموفیلیا ابلق در سایز و اندازه های مختلف . بسیار باکیفیت…

5 سال پیش

جزئیات کاشت و پرورش یاس آبی

یاس آبی حتی مانند درخت چسب می تواند یک دیوار کامل پر از گل یا…

5 سال پیش

همه چیز درباره کاشت و مراقبت از گل ساعتی – پشن فروت

کاشت و پرورش حرفه ای گل ساعتی یا همان پشن فروت گل های ساعتی ،گل…

5 سال پیش