دسته بندی ها: دیگر

معرفی گل پاپیتال و روش کاشت و تکثیر آن

معرفی :

این گیاه را برای کاربرد زینتی و پوششی میرویند اما قابل ذکر است که گاهی برگ های آن مصرف دارویی نیز دارند .پاپیتال بر خلاف اغلب چمن ها در مکان هایی که سایه میباشد به خوبی رشد میکنند و بخصوص برای پرچین ها ، پوشش دیوار ها و فنسها بسیار مناسب میباشد .

مشخصات:

گل :
گل های گیاه پاپیتال تا زمانی که گیاه ۵ – ۱۰ ساله نشود ، ظاهر نمیشوند .
گل های آن به صورت محو و نا مشخص به رنگ سبز مایل به زرد اند و به شکل نیم کروی اند . این گل ها بویی مشابه بوی عسل دارند .

برگ :
این گیاه دارای گونه های مختلف است که دارای برگ های بزرگ یا کوچک اند که بریدگی هایی در حاشیه خود دارند که البته پس از رسیدن به بلوغ تغییر شکل میدهند و فاقد لب و تیره رنگ تر و ضخیم تر میشوند .
بازه تغییر رنگ برگ های پاپیتال از سبز تیره تا سبز مایل به خاکستری می باشد و گاهی برگ های ابلق ( سبز و زرد ) دارد ( بسته به گونه و واریته گیاه رنگ برگ ها متغییر است ) .

ساقه :
ساقه هایی رونده و چسبنده دارند که رشد خوبی هم دارند واگر یک پایه عمودی در کنار این گیاه قرار دهید ساقه های رونده این گیاه بر روی اون رشد میابد و با ریشه هایی که بر سطح خود دارند به آن میچسبند و بالا میروند .
این ساقه ها تا حدودی چوبی اند ( در انتها علفی اند )

نگهداری :

نور و دما :
پاپیتال به طور معمول نیاز به نور مستقیم دارد البته این گیاه دارای قدرت تحمل بالایی است و در همه شرایط ( در دمای بالا و پایین و یا نور کم و زیاد ) می تواند به خوبی رشد کند .
لازم به ذکر است گونه ای از آن که دارای برگ های ابلق است نسبت به سرما و صدمات ناشی از وزش باد مقاوم تر اند .
به طور کلی میتوان گفت گونه های دارای برگ سبز برای مکان های نیمه سایه ، سایه و سایه شدید مناسب اند اما گونه های دارای برگ ابلق نور بیشتری میخواهند و در نور مناسب آفتاب رنگ زیباتری دارند ( اما گرمای زیاد ممکن سبب سوختگی برگ ها شود ).

آبیاری :
آب آن ها باید به اندازه ای باشد که رطوبت خاک حفظ شود ( مخصوصا گیاه در حال رشد ) ، پس بهتر است فواصل آبیاری به صورتی باشد که خاک رطوبت متعادلی داشته باشد یعنی در تابستان دور آبیاری را کوتاه ( دوبار در هفته ) و در پاییز و زمستان زیاد ( یک بار در هفته ) کنید .
البته لازم به ذکر است که اگر این گیاه خوب کاشته شده و استقرار داشته باشد میتواند شرایط کم آبی و درجه حرارت بالا را برای مدتی تحمل کند اما توجه داشته باشید به طور کلی خشوی بیش از حد باعث کندی رشد میشود در حالی که اگر آبیاری عمیق باشد رشد گیاه بهتر و انبوه تر خواهد بود ( البته به شرطی آبیاری بیش از حد نباشد زیرا موجب ریزش و زردی برگ ها می‌شود .

خاک :
گیاه پاپیتال در خاک های غنی و آلی سریع رشد می کند اما به طو کلی با انواع گوناگون خاک ها ، البته با داشتن زهکشی خوب ، توانایی رشد دارند .
اسیدیته خاک آن ها معمولا بین ۶ – ۷ است اما اغلب این گیاه در خاکی با شرایط کمی قلیایی هم رشد میکند .

کود دهی :
این گیاه نیاز به خاک غنی ارگانیکی دارد . اگر خاک شما فاقد مواد آلی است باید آن را قبل از کاشت با کمپوست اصلاح کنید .
این گیاه به ندرت نیاز به کود دارد اما اگر زمانی به علت رشد زیاد و … نیاز به کود داشتند شما میتوانید آن ها را با اسپری کود مایع نیم قدرت تغذیه کنید .
به طور کلی از اردیبهشت تا مهر ماه شما میتوانید هر هفته یک بار کود های مخصوص گیاهان زینتی را به میزان ۳ گرم در لیتر به صورت محلول به آن ها دهید .

آفات و مشکلات :
این گیاهی ممکن است آفاتی چون کنه تار عنکبوتی ، شته ، شپشک آردآلو ، حشره سپردار داشته باشد .

کنه تار عنکبوتی : موجب زردی برگ های پاپیتال شود و برگ ها و ساقه شبکه تار مانند پوشانده میشوند . همچنین برخی برگ ها را قهوه ای و چروکیده میکند و می‌خشکاند .

شته : معمولا نواحی جوان گیاه را مورد هدف قرار میدهد و سبب چروکیدن ، عدم رشد ، زرد شدن و چسبناک شدن آن قسمت ها می‌شوند .

شپشک آردآلو : گاهی اوقات در زیر برگ ها یا محل اتصال برگ به ساقه مستقر میشوند و سبب کاهش رشد و بخصوص در مناطق جوان گیاه و زرد و بد شکل شن  برگسار ها می‌شوند ( فعالیتی همانند شته ها دارند ) .

حشره سپردار : بر رو و زیر برگ ها و ساقه ها به صورت نقاطی تیره رنگ و برامده ظاهر میشوند و اگر این افت زیاد به این گیاه حمله کند سبب زردی و ریزش برگ ها می‌شود .

تکثیر :

پاپیتال را می توانید به آسانی از اواسط بهار تا اواخر تابستان تکثیر کنید. البته گیاهانی که در بهار تکثیر می شوند مقاوم تر هستند. با یک چاقوی تیز قلمه های ساقه ای و یا انتهایی را به طول ۱۰تا ۱۲ سانتیمتر، از ساقه های رونده جدا کنید و به روش کشت مستقیم قلمه درون گلدان ، آنها را در گلدانی با قطر دهانه ۹ سانتیمتر ، حاوی کمپوست بذر و قلمه بکارید. خاک را نسبتا مرطوب کنید و با کیسه پلاستیکی شفاف قلمه ها را بپوشانید . بعد از یک ماه ریشه دهی انجام می شود. شما می توانید کیسه پلاستیکی را برداشته و گلدان را در تور مناسب ، ولی دور از تابش مستقیم خورشید قرا دهید. قلمه ها در آب هم ریشه می دهند. پاپیتالها در هوای خنک هم رشد می کنند اما سعی کنید در طول تکثیر ، دمای محیط ۱۸ تا ۲۰ درجه سانتیگراد باش

در تمامی فصول سال میتوان نسبت به تکثیر پاپیتال از طریق تهیه قلمه سبز اقدام نمود، اما بهترین زمان قلمه گیری از اواخر مرداد تا اواخر مهر میباشد. قلمه های تهیه شده را باید در مخلوط پیت و ماسه در مکان گرم و سایه قرار داد تا ریشه دهند (بین ۴ تا ۶ هفته) سپس آنها را جابجا نمود. بهترین زمان انتقال آنها به زمین اصلی از پاییز تا بهار است. عملیات هرس آنها را میتوان در بهار و تابستان انجام داد.
د.

منابع:landscapers.ir وبسابت بوستان bostane.ir

bostane

Recent Posts

کاشت و پرورش حرفه ای پروکانتا – پیراکانتا

پیراکانتا پیراکانتا گیاهی تزیینی و بومی آسیا و اروپاست. پرتقال روشن یا انواع توت های…

6 ماه پیش

همه چیز در مورد پرورش و کاشت حرفه ای آناناس

آناناس کموسوس (Ananas comosus) یک گیاه گرمسیری با میوه ای خوراکی است که به آن…

4 سال پیش

همه چیز درمورد گل موسی در گهواره

موسی در گهواره موسی در گهواره یک گیاه خانگی محبوب است ، که مربوط به…

5 سال پیش

فروش زاموفیلیا ابلق در سایز و اندازه های مختلف

فروش ویژه بوستان : زاموفیلیا ابلق در سایز و اندازه های مختلف . بسیار باکیفیت…

5 سال پیش

جزئیات کاشت و پرورش یاس آبی

یاس آبی حتی مانند درخت چسب می تواند یک دیوار کامل پر از گل یا…

5 سال پیش

همه چیز درباره کاشت و مراقبت از گل ساعتی – پشن فروت

کاشت و پرورش حرفه ای گل ساعتی یا همان پشن فروت گل های ساعتی ،گل…

5 سال پیش