تکثیر و نگهداری انواع هاورتیا گورخری هاورتیا شیشه ای هاورتیا کوپری هاورتیا ترانکاتا ابلق با تصویر

تکثیر و نگهداری انواع هاورتیا گورخری هاورتیا شیشه ای هاورتیا کوپری هاورتیا ترانکاتا ابلق با تصویر

اين جنس بيش از ۱۵۰ گونه دارد كه همگي كوتاه و كم و بيش بدون ساقه با عادت رشد طوقه اي هستند.برگ هاي گوشتي و كشيده، با رنگ هاي مختلف بوده كه اغلب با برجستگي هاي زگيل مانند پوشيده شده اند. گل هاي كوچك، لوله اي يا قيفي شكل روي ساقه گل دهنده به نسبت طويلي از بهار تا پاييز ظاهر مي شود.

نيازها

نور: به نور زياد و نه مستقيم خورشيد نياز دارد.سفيدي و زردي برگها به علت نور زياد محيط مي باشد.

آبياري: در تابستان آبياري به خوبي انجام مي شود و بايد بين دو آبياري خاك تا حدي خشك شود ولي در زمستان آبياري را به ماهي يك بار كاهش مي دهيم.در هنگام آبياري بايد مراقب باشيم آب در محل تجمع برگها جمع نشود چون باعث پوسيدگي مي گردد.

تصاویر زیبا از تکثیر و نگهداری انواع هاورتیا گورخری هاورتیا شیشه ای هاورتیا کوپری هاورتیا ترانکاتا ابلق

دما: دماي ۴ تا۴۰ درجه سانتي گراد را تحمل مي كند ولي زمستان با دماي ۵- در جه سانتي گراد باعث خشك شدن آن مي گردد.

خاك: از خاك كاكتوس كه سبك و داراي منافذ زياد و تهويه خوب است استفاده مي شود و هر دو سال يك بار بايد خاك گلدان عوض شود.

كود: در بهار و تابستان از كود كاكتوس استفاده مي شود ولي در پاييز و زمستان كه فصل ركود رشد است از كود استفاده نمي كنيم.

تكثير: در بهار و اوايل تابستان با جدا كردن پاگياه، قلمه و استفاده از بذر ميتوان اين گياه را تكثير نمود

هاورتیا ها عموما به سه روش زیر قابل تکثیر می باشند:

  1. بذر گیری
  2. پاجوش
  3. قلمه زنی از طریق برگ

در ادامه هر سه مورد فوق بصورت کلی مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

آموزش جدیدترین روش تکثیر انواع هاورتیای خاص و کلکسیونی از طریق قلمه برگ

 تکثیر انواع هاورتیا از طریق بذر:

هاورتیا ها بطور معمول در صورت مساعد بودن شرایط در ابتدای پاییز گل میدهند. برای بدست آوردن بذر هاورتیا در ابتدا باید چند عدد از یک نوع هاورتیا در کنار هم داشت. باید حداقل دوگیاه هاورتیا همزمان به گل بشینند تا بتوان عمل تلقیح را بین گلهایشان انجام داد. برای تلقیح هم در ابتدا باید یک عدد قلموی بسیار ریز از بازار تهیه فرمایید سپس گرده ها را از داخل گلهای یک گیاه برداشته و به پرچم گل هاورتیا دیگر زد. به این صورت بعد از مدتی کوتاه کپسول بذر ایجاد شده میتوانید با کشت آنها همان نوع هاورتیا را تکثیر فرمایید.

 تکثیر انواع هاورتیا از طریق پاجوش:

یکی دیگر از ویژگی های هاورتیا ها، پاجوش دهی آنها می باشد که شما میتوانید با جدا کردن پاجوش ها و کاشت آنها در یک بستر جدید به گیاه های جدیدی دست پیدا کنید. این روش ساده ترین روش است و با ریسک بسیار پایین میتوانید آن را انجام دهید.

آموزش جدیدترین روش تکثیر انواع هاورتیای خاص و کلکسیونی از طریق پاجوش

 تکثیر انواع هاورتیا از طریق برگ:

تکثیر از طریق برگ یکی از حرفه ایی ترین و جدیدترین روش موجود در دنیا ست که تولیدکنندگان حرفه ایی هم برای تکثیر گیاهان ابلق خود از این روش استفاده میکنند.

آموزش جدیدترین روش تکثیر انواع هاورتیای خاص و کلکسیونی از طریق قلمه برگ

در ابتدای کار باید گیاه خود را از خاک درآورده و ریشه های آن را چک کنید، ببینید اگر ریشه پوسیده ایی دارد آنرا جدا کنید وسپس کل گیاه خود را در محلول قارچ کش (با استفاده از سم مانکوزب با دز استاندارد) به مدت ۵ دقیقه غوطه کرده. بعد از اینکار به مدت ۴ روز گیاه را در محلی خنک و سایه قرار دهید تا مقداری از اب ذخیره شده در گیاه خارج شود و برگهای آن حالت ترد و شکنندگی نداشته باشند و راحت بتوانید جداشون کنید.

آموزش جدیدترین روش تکثیر انواع هاورتیای خاص و کلکسیونی از طریق قلمه برگ

آموزش جدیدترین روش تکثیر انواع هاورتیای خاص و کلکسیونی از طریق قلمه برگ

بهتر است برگ های وسط گیاه مادری را جدا نکنید تا گیاه مادر زنده بماند و دوباره بتوانید در گلدانی جدید بکاریدش. سپس برگ های گیاه را دانه دانه از انتها از روی گیاه مادری جدا کنید بطوری که هیچ قسمتی از برگ بر روی گیاه قرار نگیرد.

سپس به مدت یک هفته گیاه هان رو در مکانی تاریک و خنک قرار دهید تا انتهای آن خوب پینه ببندد. هم اکنون زمان آن رسیده تا بستر مناسب را آماده کرده، برای اینکار ۶۰ درصد بستر باید ماسه ساختمانی شسته شده باشد و ما بقی آن هم پیت ماس سپس بر روی ان تا ارتفاع دوسانت سنگ ریزه ریخته.

بعد یک هفته برگها را به اندازه یک سانت داخل سنگ ریزه فرو ببرید و منتظر اتفاق های خوش باشید

آموزش تصویری تکثیر انواع هاورتیا

یکی از روش‌های تکثیر هاورتیاها تکثیر از برگ می‌باشد برای شروع یک هاورتیای مادری مناسب انتخاب کنید و از گلدان خارج کنید و خاک و ریشه‌های پوسیده گیاه بگیرید.
بعد از تمیز کردن گیاه مادری را در محلی سایه و خنک به مدت حدود ۴ تا ۱۲ روز بسته به نوع گیاه نگهداری کنید تا برگ ها مقداری شل شده و بتوان بدون شکستگی به راحتی از گیاه جدا کرد سپس برگ ها را به آرامی از ردیف های بیرونی شروع به جداسازی میکنیم این کار باید با دقت انجام گیرد تا بدون شکستگی بذرها جدا شوند. بعد از جدا کردن برگ ها گیاه مادری که داریای ریشه می باشد را مجدد بکارید .

تکثیر هاورتیا ابلق
جدا کردن برگ ها از گیاه مادری

آموزش تکثیر هاورتیا از برگ

سپس برگ های جدا شده را دوباره در محل خنک و سایه قرار میدهیم تا محل جداشده خشک شده و پینه ببندد این زمان ممکن است از ۳ -۷ روز طول بکشد هدف از این کار جلوگیری از نفوذ قارچ به داخل برگ ها می باشد

نگهداری برگ تا خشک شدن زخم برگها برای کاشتن

مرحله بعدی آماده کردن بستر برای کاشت.. بهترین بستر برای کاشت یک ظرف با عمق ۵ تا ۸ سانت بهترین گزینه هست، در زیر بستر پیت ماس و ماسه شسته و روی آن ماسه خالی ریخته و کمی قارچ‌کش کاربندازیم در یک لیتر آب حل کرده و بستر ۳ ساعت توی اون گذاشته تا کاملاً خیس به شه و بعد از آن که قارچ‌کشی تمام شد نیاز به آبشویی نیست و بهترین حالت برای کاشت برگ می‌باشد… نکته در استفاده از قارچ‌کش با دوز بالا دقت کنید حتماً آبشویی انجام دهید

بستر کشت آماده برای کاشتن برگ هاورتیا

  بعد از آماده سازی بستر برای اینکه برگ‌ها بهتر یه نتیجه به رسه از هورمون‌ها ریشه زایی استفاده کنید تا تولید ریشه بالا به بره و منجر به جوانه زنی برگ بشود. برای ریشه زایی هورمون‌های مختلفی در بازار موجود می‌باشد و خانواده اکسین ها بهترین‌ها برای این کار می‌باشد. پایین هر برگ در هورمون زده و در مرحله بعدی در بستر کاشته می‌شود

آغشته کردن ته برگ‌ها به هورمون ریشه زایی جهت تسریع در ریشه زایی

  در  مرحله بعدی پایین برگ‌ها خیلی کم در بستر فرو کنید و برگ کمی خوابیده به عقب باشد و همیشه رطوبت بستر چک کنید و اجازه ندهید رطوبت کم به شه رطوبت حدود ۵۰-۷۰ درصد با دمایی بین ۲۰ -۳۰ درجه سانتی گراد

کاشت برگ های هاورتیا در بستر آماده شده با زاویه حدود ۷۰ درجه

 

برگ‌های خانواده هاورتیاها برای جوانه زنی به زمان و دمای مناسب احتیاج دارند از ۳۰ تا ۶۵ روز متغیر هست برای ریشه دهی تا تبدیل به جوانه. بهترین حالت بعد از ریشه پر کردن برگ به گلدانی کوچک انتقال دهید با بستری سبک و زهکش عالی .

جوانه زنی برگ هاورتیا

هاورتیا شیشه ای کوپری

گیاه هاورتیا کوپری (COOPERI) از دسته ی کاکتوس ها می باشد، از خانواده سریشیان و بومی منطقه آفریقای جنوبی است.

دارای ۲۰ تا ۴۰ برگ و  تا ۱۲ سانتی متر طول این گیاه است که نیمی از آن در داخل خاک میباشد. این برگ ها شفاف هستند و اجازه می دهد نور به داخل گیاه نفوذ کند.

 

شرایط محیطی برای پرورش

این گیاه نیاز به نور زیاد دارد. دمای ایده ال برای رشد ۲۵ درجه است و خاک مناسب برای کاشت مخلوط شن و ماسه و کمی خاک رس و خاک برگ می باشد.

آبیاری آن به صورت یکبار در هفته است. هنگامی که خاک گیاه کاملا خشک شد نیاز به آبیاری دارد و تا وقتی که دوباره خاک گیاه به طور کامل خشک نشده دیگر نیاز به آبیاری ندارد.

رنگ این کاکتوس با نور آفتاب بیش از حد یا آب زیاد، مایل به قرمز می شود.

تکثیر

بهترین روش برای ازدیاد هاورتیا استفاده از پاجوش­های آن است. در بهار با کاشت مجدد پاجوش در مخلوطی از ماسه و خاک آن را تکثیر کنید. همچنین با کاشت بذر در بهار در دمای ۲۱ درجه سانتیگراد میتوانید این گیاه را تکثیر نمایید.

 

بیماری های هاورتیا کوپری

اگر گیاه استحکام خود را از دست داده و با به راحتی از خاک جدا می شود :

دچار پوسیدگی ریشه شده . درمان : آبیاری را کمتر کنید و تا خاک خشک نشده آبیاری نکنید یک قاشق غذا خوری سم بنومیل را در ۱۰ لیتر آب حل کنید به اندازه ای که آبیاری می کنید محلول سم را به خاک دهید ،دو هفته بعد مجددا سم پاشی را تکرار کنید .

ریزش برگهای گیاه:

وجود آفت و تارهای عنکبوت. درمان:یک قاشق چای خوری سم مالاتیون یا دیازینون را در یک لیتر اب حل نموده وروی قسمت های الوده اسپره نمایید .مقداری را هم بعد از ابیاری به خاک بدهید.بعد از ۷ روز این عمل را تکرار نمایید.در صورتیکه مشکل حل نشد از سموم سیستمیک وکنه کش نیز استفاده کنید.
منبع:

ترجمه و ويرايش توسط تيم تخصصي کشتزار

نگهداری و تکثیر هاورتیا گورخری

نیازها:

آبیاری:

دوستان ازون جایی که بیشتر رشد فعال این گیاهان توی بهار و پاییز رخ میده یعنی توی هوای خنک پس توی هوای خنک این دو فصل بزارید بین دو آبیاری خاک خشک بشه! این یعنی بستگی به دمای اتاق،نور و غیره داره پس فردا خشک نشه بگید باغ شیشه ای بده!ولی توی تابستون که هوا گرمه و رشد ساکولنت ها ساکن هستش آبیاری رو هفته ای یکبار نگهدارید البته اگه دیدید منطقه سرد سیر هستید و گلتون داره رشد میکنه خب آبشو بیشتر کنید.

نور:

مثل بقیه ساکولنت ها به نور زیاد احتیاج داره مثلا پنجره ی روبه قبله یا جنوبی عالیه البته با نور غیر مستقیم.آفتاب مستقیم باعث میشه برگها سفید یا زرد بشن.یادتون باشه توی نور کم خط های سفید محو میشه و کلا هاورتیا سبز رنک میشه که لطفی نداره پس حتما نور زیاد بهش بدید

دما:

 به سرما حساس بوده البته تا دمای ۵ درجه اینطورا میتونه تحمل کنه ولی ازون پایین تر و زیر صفر رو دیگه نمیتونه و خشک میشه برای زمستون بزاریدش جای خنک مثلا راه پله تا کمی استراحت کنه.

خاک:

بهترین خاک برای این گل همون خاک کاکتوس یا ترکیب ماسه و سنگ ریزه و کود و خاک باغچه و ازین صحبت هاست .این خاک خاکه سبکیه و زود آب رو رد میکنه.

خاک هاورتیا

تغذیه:

بهتره که تی فصول پاییز و بهار با کود های ۲۰-۲۰-۲۰ یا کود کاکتوس ماهی یکبار تغذیه بشه.یا میتونید از آب ماهی آکواریومتون هم پاش بریزید

 

افزایش:

با بذر، جدا کردن پاگیاه و قلمه قابل افزایش است.وقتی گیاه به سن خاصی رسید شروع میکنه همینطوری بچه میده کنارش و دور تادور پر بچه میشه اصلا یه وضی!!! یعنی اگه شما توی گلدون پهن یدونه هاورتیا بکارید اینا بعد از چند سال کل گلدون پر بچه میشه و دیگه تشخیص مادر سخته! توی فصل بهار تکقسیم رو انجام بدید بهتره یا پاییز.بعضی از گونه ها هم هستند که کلا با بذر تکثیر میشه و گیر نمیاد.

تقسیم هاورتیا

قلمه برگ هاورتیا

 

جداکردن بذر

 

انواع گونه های گل هاورتیا

انواع گونه های گل هاورتیا

چند سوال :

دلیل خشک شدن نوک برگهای هاورتیا گورخری چیست؟
این عارضه زمانی که رطوبت محیط کم باشد همچنین نور و گرمای زیادی گیاه دریافت می‌کند اتفاق می‌افتد. با انتقال گیاه به مکانی خنک‌تر با نور ملایم‌تر از ابتلا به این عارضه می‌توان جلوگیری کرد.

چه زمانی می‌توانم پاجوش‌ها را جدا کنم؟
جدا کردن پاجوش‌ها از گیاه مادری بسیار آسان می‌باشد و در هر فصلی امکان پذیر است جز زمان خواب گیاه ولی باید اجازه دهید پاجوش‌ها تا حدی بزرگ شوند که در اثر از دست دادن آب سریع از بین نروند.

دلیل تغییر رنگ برگ‌های هاورتیا گورخری از پایین چیست؟
تغییر رنگ برگ‌های قدیمی تا حدودی طبیعی می‌باشد ولی تغییر رنگ می‌تواند در اثر آبیاری زیاد، بیماری‌های قارچی، و نامناسب بودن خاک اتفاق بافتد. هر گونه تغییر رنگ بخصوص در قسمت‌های پایین گیاه باید مورد بررسی قرار گیرد تا از خراب شدن گیاه جلوگیری شود.

 

منابع : http://manzarsazan.khuisf.ac.ir – keshtzar.com – http://glassy-garden.com- http://mihancactus.ir/ – http://mihancactus.ir -blog.kahroba-shop.ir –

bostane

نمایش نظرات

  • سلام.مدت ۲ هفته است که گل هاورتياي من از قسمت پایین ،برگهاش شروع کرده به خشک و بيجون شدن و الان دو ردیف از برگهای پايينش خشک شدن و حتی پاجوشي هم که زده بود خشک شد.دلیلش چی میتونه باشه?

Recent Posts

کاشت و پرورش حرفه ای پروکانتا – پیراکانتا

پیراکانتا پیراکانتا گیاهی تزیینی و بومی آسیا و اروپاست. پرتقال روشن یا انواع توت های…

6 ماه پیش

همه چیز در مورد پرورش و کاشت حرفه ای آناناس

آناناس کموسوس (Ananas comosus) یک گیاه گرمسیری با میوه ای خوراکی است که به آن…

4 سال پیش

همه چیز درمورد گل موسی در گهواره

موسی در گهواره موسی در گهواره یک گیاه خانگی محبوب است ، که مربوط به…

5 سال پیش

فروش زاموفیلیا ابلق در سایز و اندازه های مختلف

فروش ویژه بوستان : زاموفیلیا ابلق در سایز و اندازه های مختلف . بسیار باکیفیت…

5 سال پیش

جزئیات کاشت و پرورش یاس آبی

یاس آبی حتی مانند درخت چسب می تواند یک دیوار کامل پر از گل یا…

5 سال پیش

همه چیز درباره کاشت و مراقبت از گل ساعتی – پشن فروت

کاشت و پرورش حرفه ای گل ساعتی یا همان پشن فروت گل های ساعتی ،گل…

5 سال پیش