کاشت و تکثیر دانه درخت نارگیل

آموزش کاشت نارگیل در خانه ساده و عملی با تصاویر

نکته جالب این هست که درخت نارگیل  به سمت آب خم می‌شود و هر چه بیشتر رشد می‌کند، بیشتر خم می‌شود . برخلاف انچه در تصاویر همه تصور می کنند که نوعی از درخت نخل خرما هست .

زادگاه نارگیل یکی از موضوعات مورد بحث است بعضی از کارشناسان معتقدند نارگیل یکی از گیاهان بومی شبه جزیره آسیای جنوب شرقی است درحالیکه برخی دیگر شمال شرقی آمریکای جنوبی را خاستگاه این گیاه می‌دانند. نارگیل (نام علمی: Cocos nucifera) از اعضاء خانواده نخلیان (Arecaceae) است

گلدهی و میوه دهی درخت نارگیل : گلهای نر و ماده از هم جدا و گلهای ماده از نظر اندازه بزرگتر از گلهای نر هستند . روی هر خوشه گل 40-20 عدد گل ماده وجود دارد که از بین آنها 5-2 عدد تبدیل به میوه می شوند .  در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری گلدهی این گیاهان در سراسر سال روی می دهند و به طور میانگین هر ماه خوشه گل جدیدی تولید می کنند به همین دلیل همیشه می توان بر روی درخت میوه مشاهده کرد . یعنی زمان میوه دهی به فصل خاصی محدود نمی شود .

اگرچه گاهی مشاهده شده است که  یک درخت نارگیل بالغ در شرایط محیطی مناسب سالانه تا 75 عدد نارگیل تولید کرده است اما معمولا میزان تولید این درختان  کمتر از 30 عدد میوه در سال است است. میوه نارگیل حدود 1.4 کیلوگرم وزن دارد . ریشه های درخت نارگیل به شکل افشان هستند که در عمق کمی از خاک رشد می کنند و به عمق خاک فرو نمی روند اما بلند هستند.

 

مراحل رشد و ایجاد میوه دانه نارگیل
مراحل رشد و ایجاد دانه میوه نارگیل

عمر هر درخت نارگیل حدود 70-60 سال تخیمن زده شده است . اما این عمر مربوط به درختانی است که در محیط طبیعی و در خاک کاشته می شوند معمولا نمونه هایی که به شکل گلدانی پرورش می یابند در حدود  6-5 سال عمر می کنند. همچنین نارگیلهای کاشته شده در گلدان میوه نخواهند داد و به عنوان گیاهی با برگهای زینتی مورد استفاده قرار میگیرند. همچنین گیاهانی که شرایط محیطی مناسبی دارند از زمانی که از طریق بذر تکثیر می شوند تا زمانی که تولید میوه می کنند 10-6 سال طول می کشد.

تکثیر نارگیل در طبیعت : چون میوه نارگیل سبک و شناور است این گیاه به آسانی توسط جریانات دریایی تا مسافتهای طولانی حمل می‌شود. نخل نارگیل در خاکهای ماسه‌ای و نمکدار و در مناطق دارای نور خورشید فراوان و بارندگی‌های منظم (سالانه ۱۰۰–۷۵ سانتیمتر) رشد می‌کنند بنابراین علت تجمع این گیاه در نواحی کرانه‌ای تا حدی مشخص می‌شود. پوست سبک این میوه باعث می‌شود روی سطح آب شناور گردد .

وقتی میوه نارگیل به‌وسیله آب دریا به ساحل برده شد، در طی یک الی دو ماه شروع به سبز کردن برگ کرده سپس تعداد زیادی ریشه بلند درمی‌آورد. این ریشه‌های بلند محکم به درختهای در حال رشد می‌چسبند و در مقابل باد تند ساحلی مقاومت می‌کنند.

آموزش ساده کاشت دانه نارگیل

کاشت دانه نارگیل در گلدان
باید یک نارگیل تازه از درخت افتاده انتخاب کنید که قهوه ای باشد و کمی چروکیده و درون آن مایع هنوز موجود باشد. نارگیلی که هنوز پوسته آن رویش قرار دارد را در سطل آبی برای 2-3 روز قرار دهید این عمل به جوانه زدن نارگیل کمک میکند.
از یک گلدان 3 گالنی استفاده کنید که 30 سانتی متر عمق داشته باشد. در کف آن سنگریزه یا پوکه بریزید تا زهکش شود و بقیه گلدان را با خاک باغچه پر کنید. کود یا کمپوست برای تغذیه آن و شن و ورمی کمپوست برای زه کش آن اضافه کنید.
نارگیل را طوری در گلدان قرار دهید که قسمتی که به درخت متصل بود رو به بالا باشد سپس نارگیل را به داخل گلدان فشار دهید تا یک سوم آن بیورن از خاک قرار گیرد.
گلدان را در قسمتی از حیاط قراردهید که نور آفتاب به صورت مستقیم به آن بتابد. نارگیل را با آب تقریبا گرم آبیاری کنید تا نارگیل جوانه بزند. خاک باید همواره مرطوب بماند اما غرقاب شدن و آبیاری بیش از حد نیز باعث گندیدگی نارگیل میشود.
در عرض 3-6 ماه نارگیل شروع به جوانه زدن می کند و تا 5-6 سال به رشد خود ادامه میدهد. هنگامی که 3 برگ در ساقه ظاهر میشوند باید از کود های درختی استفاده کنید.

 

میوه درخت نارگیل
میوه درخت نارگیل

کاشت دانه نارگیل در باغچه
باید نقطه ای در حیاط را انتخاب کنید که سایه باشد و خاک آن زهکش باشد.
نارگیل باید در طول ماهای بارانی تابستان کاشته شود. دانه را در خاک فرو برید به صورتی که دو سوم آن روی خاک باشد .
به نارگیل دو بار در هفته آب دهید مانند آنچه در مورد کاشت در گلدان آن گفته شد 3-6 ماه طول میکشد تا نارگیل جوانه بزند.

آموزش تصویری کاشت نارگیل در خانه “صد در صد عملی ” تصاویر:مهندس جلیلوند

کاشت دانه نارگیل
کاشت دانه نارگیل

1.  مرحله ی اول انتخاب میوه ای رسیده می باشد ،نارگیلی که به رنگ قهوه ای باشد و پوسته ی آن کنده نشده باشد مناسب کاشت است، حتماً باید نارگیلی انتخاب شود که درونش مایع یا شیر نارگیل باشد زیرا جوانه ی این گیاه ماه ها از این مایع برای تغذیه استفاده می کند. (نارگیل سنگینی را انتخاب کنید که مایع درون آن بیشتر است)

2. پوشال روی نارگیل را با دقت جدا کنید و آن را کاملاً تمیز کنید.

3. نارگیل را به مدت 4 روز تا یک هفته درون سطل آبی پر از آب قرار داده و یک وزنه یا سنگ یا کاشی روی آن قرار دهید و آنرا در دمای منزل (گوشه اتاق یا آشپز خانه) قرار دهید. زیرا دانه نارگیل اگر وزنه روی ان قرار نگیرد روی اب می اید .

4. حال باید نارگیل را از سطل در آورده و داخل یک کیسه نایلنی ترجیحا رنگ مات یا مشکی قرار داده و مقداری آب روی ان اسپری کرده در نایلن را گره زده و در جایی با حداقل تغیرات دمایی قرار دهید .(گوشه اتاق یا اشپز خانه).

 

5. هر چند روز یکبار به آن سر بزنید و اگر رطوبت کم بود رویش آب اسپری کنید. هرگز نگذارید کاملا خشک شود. باید نارگیلتان در این مرحله همیشه رنگ قهوه ای بسیار تیره داشته باشد.
6.بعد از گذشت چند روز تا چند هفته (بستگی به کیفیت نارگیل وشرایط محیط دارد) جوانه نارگیل را خواهید دید، بعد از گذشت 3 تا 4 روز از رویش جوانه نارگیل را به همراه پلاستیک به محلی روشن و گرم منتقل کنید (نباید زیر نور مستقیم خورشید قرار بگیرد ولی باید مکانی پر نور را انتخاب کنید)

7. هرگز نارگیل را در این مراحل از نایلن در نیاورید و فراموش نکنید که مدام رطوبت را چک کنید و هر از گاهی آب را رویش اسپری کرده و مجددا در نایلن را ببندید.

 

8.   پس از گذشت 7 تا 10 روز از این وضعیت جوانه سفید نارگیل بزرگ تر می شود و تغییر رنگ  می دهد،  همزمان با رشد جوانه به سمت بالا ریشه دراز نارگیل نیز از زیر جوانه شروع به پایین رفتن می کند و پس از مدتی شما ریشه های کوچک سفید رنگی بر روی همان ریشه دراز مشاهده می کنید. تا اینجا هنوز نیز نارگیل ما در پلاستیک خواهد ماند تا به اندازه کافی جوانه سبز رنگ شود و ریشه های قوی و بزرگتری پیدا کند.

9. پس از گذشت 30 روز از جوانه زنی نارگیل وقتی مشاهده کردید که جوانه شما سبز رنگ شده و ریشه های خوبی دارد می توانید نارگیل را به محل کاشت دائمی منتقل کنید. برای کاشت نارگیل داخل گلدان عجله نکنید، نارگیل شما داخل همان پلاستیک هم می تواند به خوبی رشد کند و هر چه بیشتر صبر کنید تا ریشه هایش بزرگتر شوند بهتر است.

کاشت دانه نارگیل
کاشت دانه نارگیل

 

10.  در این مرحله باید گلدان و خاک مناسب را انتخاب کنیم، گلدان سفالی بزرگ برای کاشت مناسب بوده زیرا رطوبت نارگیل را به خوبی تامین می کند. خاک مناسب برای کاشت باید زهکشی بالایی داشته باشد به صورتی که بعد از آبیاری به سرعت آب اضافی از گلدان خارج شود، هرگز از خاک های سنگین و رسی نباید استفاده کرد، همچینن خاک باید غنی باشد. ترکیب پیت ماس و کوکوپیت یا خاک برگ + پوکه یا ماسه رودخانه مناسب است .

کاشت و تکثیر و پرورش نارگیل
کاشت و تکثیر و پرورش نارگیل

11.  ابتدا کف گلدان را با سنگ های متوسط می پوشانیم تا آب اضافی به راحتی از گلدان خارج شود، ترکیب خاکی را که در مرحله ی قبل آماده کرده ایم مخلوط می کنیم و در گلدان می ریزیم، سپس نارگیل را به آرامی در گلدان قرار داده  و تا محل رویش جوانه به طوری که ریشه کاملاً زیر خاک قرار بگیرید خاک می ریزیم.

مراحل رشد جوانه دانه نارگیل
مراحل رشد جوانه دانه نارگیل

12.سپس به آرامی  اقدام به آبیاری می کنیم به طوری که آب از کف گلدان خارج شود، اکنون همه چیز آماده است و تنها باید گلدان را در محلی گرم و زیر نور مستقیم خورشید قرار دهیم، (دما نباید از 20 در جه کمتر باشد).

مراقبت و نگهداری ، باغداری

آبیاری نارگیل : نباید اجازه دهیم خاک گلدان کاملاً خشک شود برای این کار باید هر چند روز یک بار سطح خاک را  آب پاشی کنیم، یا زیر گلدانی را با سنگ های درشت پر کرده و سپس با آب پر میکنیم و گلدان را بر روی آن قرار می دهیم به طوری که گلدان روی سنگ ها قرار بگیرد و داخل آب نرود.

کود دهی نارگیل  : توجه داشته باشید تا یکسال اول نارگیل شما به هیچ کود و تغذیه ای نیاز ندارد. نهال نارگیل در سال اول نیاز به کود دهی ندارد.

آبیاری نارگیل : آبیاری را هنگامی انجام دهید که خاک خشک شده باشد، بهتر است با آبی آبیاری شود که بدون کلر باشد و یک روز مانده باشد.

تعویض گلدان نارگیل : نارگیل به جابجایی حساس است و گلدان آن فقط در صورتی تعویض شود که ریشه ها از کف گلدان بیرون زده باشد.

نکته : از هر 3یا 4 بار تلاش فقط یکبار موفق به تولید نهال میشویم،پس بهتر است در ابتدا با چند نارگیل شروع کنیم.

 

خواص شگفت انگیز نارگیل :

نارگیل باعث سیری می شود
نارگیل حاوی میزان زیادی فیبر است بنابراین برای پیشگیری از یبوست فوق العاده است. این میوه همچنین به مهار اشتها و برطرف کردن گرسنگی کمک می کند. هر 100 گرم گوشت میوه نارگیل 9 گرم فیبر دارد که حدود 35 درصد نیاز روزانه بدن را تأمین می کند.

نارگیل برای کمک به هضم غذا
نارگیل سرشار از اسیدهای چربی است که به هضم غذا کمک می کنند. این میوه حاوی دو ماده مغذی مخصوص به نام های تری گلیسیرید دارای زنجیره متوسط و اسیداوریک است. معمولاً اسیدهای چرب اشباع شده دارای زنجیره بلند بوده و به سختی در بدن هضم می شوند. اما نوع چربی موجود در نارگیل از تری گلیسیرید دارای زنجیره کوتاه است بنابراین به راحتی هضم می شود و کمتر به صورت چربی در بدن ذخیره می شود. باید بدانید که هر 100 گرم گوشت این میوه 354 کالری و 33 گرم چربی، 15 گرم کربوهیدرات و 3.3 گرم پروتئین دارد. شما می توانید بدون زیاده روی از این میوه نهایت استفاده را برای هضم راحت تر غذا ببرید.

خواص دارویی و درمانی میوه و روغن نارگیل
خواص دارویی و درمانی میوه و روغن نارگیل

نارگیل منبع آهن، منگنز، فسفر و مس
نارگیل خشک شده نیز منبع ویتامین B5 است. زمانی که این ویتامین جذب بدن می شود روی سیستم عصبی و غدد فوق کلیوی تأثیر می گذارد. ویتامین B5 نقش موثری در کنترل آدرنالین و انسولین دارد.
نارگیل منبع مواد مغذی است. اگر با آهن که کمبود آن بین خانم ها شایع تر است شروع کنیم باید بگوییم که هر 100 گرم گوشت این میوه حدود 13 درصد نیاز روزانه ما به آهن را تأمین می کند. البته یادتان باشد که آهن این ماده غذایی از نوع گیاهی است و به همین دلیل کمتر از آهن موجود در مواد غذایی حیوانی جذب بدن می شود. برای افزایش جذب این ماده معدنی لازم است که میوه تان را با یک منبع ویتامین C مانند مرکبات میل کنید. یادتان باشد که آهن نقش مهمی در بدن انسان ایفا می کند. این ماده معدنی دمای بدن را تنظیم می کند، مسئول حمل و ذخیره اکسیژن در سلول ها است و سیستم ایمنی بدن را در وضعیت خوب نگه می دارد. گفتنی است که شیر نارگیل نیز منبع خوب منگنز، فسفر و مس است.

نارگیل منبع پتاسیم و ویتامین B6
این میوه یکی از منابع خوب پتاسیم محسوب می شود. یک سهم غذایی 100 گرمی از گوشت این میوه حدود 356 میلی گرم پتاسیم دارد که 10 درصد نیاز بدن ما را تأمین می کند. باید بدانید که پتاسیم برای سلامت بدن انسان لازم و ضروری است و باعث فعال شدن سلول های عصبی و عضلانی می شود. این ماده معدنی به کنترل عملکرد ارگان های حیاتی بدن مانند قلب و کلیه ها کمک می کند. هر 100 گرم گوشت این میوه حدود 5 درصد نیاز ما به ویتامین B6 را نیز تأمین می کند. باید بدانید که این ویتامین برای تسهیل جذب منیزیم موثر است و نقش مهمی در عملکرد مغز دارد.

نارگیل سرشار از آنتی اکسیدان برای مقابله با التهاب
نارگیل حاوی میزان زیادی فیبر است بنابراین برای پیشگیری از یبوست فوق العاده است. این میوه همچنین به مهار اشتها و برطرف کردن گرسنگی کمک می کند
نارگیل همچنین سرشار از آنتی اکسیدان ها است و برای مقابله با رادیکال های آزاد و التهاب بدن موثر عمل می کند. علاوه بر این در روغن این میوه ترکیبات فنولیک، ویتامین E و فیتواسترول نیز وجود دارد که در جهت ارتقای سلامت بدن نقش دارند. نارگیل منبع ویتامین C هست. در واقع هر 100 گرم گوشت نارگیل حدود 5 درصد نیاز روزانه ما به این ویتامین را تأمین می کند.

نارگیل منبع خوب منیزیم و دیگر ترکیبات مغذی
افزودن میوه نارگیل به رژیم غذایی باعث تأمین منیزیم بدن می شود. هر 100 گرم از گوشت این میوه حدود 8 درصد نیاز روزانه ما به منیزیم را تأمین می کند. یادتان باشد که منیزیم نقش موثری در بهبود عملکردهای بدن دارد. این ماده برای بهبود عملکرد قلب، کنترل فشارخون و سوخت و ساز چربی ها کمک می کند. شیر نارگیل نیز منبع فولات، زینک و ویتامین B3 است. نارگیل خشک شده نیز منبع ویتامین B5 است. زمانی که این ویتامین جذب بدن می شود روی سیستم عصبی و غدد فوق کلیوی تأثیر می گذارد. ویتامین B5 نقش موثری در کنترل آدرنالین و انسولین دارد.

آب نارگیل یک جایگزین فوق العاده برای نوشیدنی های انرژی زا
اگر اهل ورزش هستید می توانید بعد از ورزش به جای نوشیدنی های انرژی زا به آب نارگیل اعتماد کنید. بعد از جلسات ورزشی متوسط نوشیدن مایع داخل نارگیل به تأمین آب بدن کمک زیادی می کند. البته باید گفت که این نوشیدنی برای ورزشکاران حرفه ای که ورزش های سنگین انجام می دهند کافی نیست. چون در حین ورزش بدن ما به دلیل تعریق زیاد سدیم و پتاسیم از دست می دهد. بعد از یک جلسه ورزشی سنگین تعریق نیز به مراتب بیشتر است و باید میزان پتاسیم و سدیم از دست رفته جبران شود.
توصیه می کنیم یک نوک انگشت نمک به آب نارگیل اضافه کنید تا به احیای بهتر بدن کمک بیشتری شود. همچنین یادتان باشد که نوشیدن آب قبل، حین و بعد از ورزش بسیار مهم است. به گفته متخصصان کانادایی، شما متناسب با ورزشی که انجام می دهید، شدت آن، شرایط آب و هوایی و میزان تعریق تان بین 0.3 و 2.4 لیتر در ساعت عرق می کنید. بنابراین اگر به شیوه ای صحیح مایعات از دست رفته بدن را جبران نکنید در معرض خطر دهیدراته شدن قرار می گیرد. در نتیجه احساس خستگی و سنگینی می کنید. در بین علائم دهیدراته شدن بدن (کم آبی) می توان به تشنگی، سرگیجه، سردرد و گرفتگی عضلانی اشاره کرد.

نارگیل برای کنترل قند خون
نارگیل فیبر زیاد و کربوهیدرات کمتری دارد. بنابراین به کنترل قند خون کمک می کند. هر 100 گرم گوشت این میوه فقط 15 گرم کربوهیدرات دارد و دارای 9 گرم فیبر است. با این حال توصیه می شود از مصرف مواد غذایی فراورده شده بر پایه نارگیل خودداری کنید. چون این قبیل مواد غذایی صنعتی معمولاً سرشار از قند بوده و فیبر و مواد مغذی کمتری نسبت به میوه طبیعی دارند.

خواص روغن نارگیل برای پوست صورت

روغن نارگیل می تواند به عنوان تمیز کننده ی طبیعی پوست صورت، کرم مرطوب کننده و یک ضد آفتاب طبیعی عمل کرده و بیماری های پوستی را درمان کند.
روغن نارگیل را می توان برای مراقبت از پوست به روش های زیر استفاده کرد:

ژل لب : برای درمان ترک لب می توان از روغن نارگیل استفاده کرد.

 نرم کننده پوست : روغن نارگیل می تواند به عنوان مرطوب کننده مورد استفاده قرار گیرد و از خشک شدن پوست صورت جلوگیری کند.

همچنین روغن نارگیل می تواند برای درمان ترک ها و پینه های پا مورد استفاده قرار گیرد.

 آرایش پاک کن :روغن نارگیل می تواند به عنوان پاک کننده ی طبیعی آرایش مورد استفاده قرار گیرد. خانم ها می توانند از روغن نارگیل برای پاک کردن آرایش صورت و چشم خو استفاده کنند.

 درمان بیماری های پوستی: تحقیقات نشان داده که روغن نارگیل برای درمان چندین بیماری پوستی مانند آکنه، پسوریازیس و اگزما مفید است. علاوه بر این روغن نارگیل زخم های پوستی را بهبود می بخشد.

 درمان آکنه و جوش صورت : روغن نارگیل با از بین بردن باکتری و قارچ های پوستی می تواند به درمان آکنه و جوش صورت کمک کند.

 کرم ضد پیری : ویتامین ای موجود در روغن نارگیل از پیری زود رس و چروک پوست صورت جلوگیری می کند. همچنین پروتئین های موجود در روغن نارگیل پوست را سالم تر و جوان تر می کنند.

خواص دارویی و درمانی میوه نارگیل شیر نارگیل و روغن نارگیل
خواص دارویی و درمانی میوه نارگیل شیر نارگیل و روغن نارگیل

روغن نارگیل را می توان به تنهایی و یا در ترکیب با سایر مواد طبیعی به عنوان ماسک برای درمان تیرگی دور چشم استفاده کرد.

چگونه از روغن نارگیل برای پوست استفاده کنیم؟

در هوای خنک روغن نارگیل می تواند مثل کرم جامد باشد اما اگر کمی گرم شود به شکل مایع در می آید. برای مراقبت از پوست مقدار مناسبی روغن نارگیل جامد یا مایع را روی کف دست خود بگذارید و سپس کف دست خود را به آرامی روی قسمت مورد نظر ماساژ دهید.

خواص روغن نارگیل برای مو

روغن نارگیل خواص زیادی برای موهای شما دارد که ما در اینجا به 6 مورد از آن ها اشاره می کنیم.

درمان شوره سر : اگر شما شوره سر دارید روغن نارگیل دارای اسیدهای چرب کامل برای کمک به بهبود این شرایط است. برای از بین بردن شوره سر می توانید یک قاشق غذا خوری روغن نارگیل را با 10 قطره اسانس رزماری ترکیب کنید و آن را 3 دقیقه بر روی پوست سر خود ماساژ دهید و پس از 30 دقیقه مو ها را بشویید.

 افزایش رشد مو : کافی است هر شب پوست سر و موها را با روغن نارگیل گرم به آرامی ماساژ دهید سپس آن ها را شانه بزنید، بگذارید یک شب بر روی مو بماند و صبح روز بعد با شامپو بشویید.

 درمان موهای خشک : روغن نارگیل به دلیل رطوبت بالایی که دارد می تواند رطوبت مو را حفظ کرده و موهای خشک و آسیب دیده را احیا و بازسازی کند. روغن نارگیل از شکنندگی مو ها پیشگیری می کند.

 نرم کننده ی طبیعی مو

کاهش ریزش مو : روغن نارگیل حاوی ویتامین های ای و کا و آهن می باشد که به کاهش ریزش مو کمک می کند. به مدت 2 تا 3 ماه هر شب پوست سر و موها را با روغن نارگیل گرم به مدت 30 دقیقه ماساژ دهید، بگذارید یک شب بر روی مو بماند و صبح با آب و شامپو بشویید این کار به زودی ریزش مو را متوقف می کند.

رشد مژه : روغن نارگیل می تواند به رشد بیشتر مژه ها و ضخیم تر شدن آن ها کمک کند.

منابع:,coca , tebyan, finds.ir,glassgardenshop ,hidoctor,bostane.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درحال بارگذاری ...
enemad-logo
مقایسه محصولات
لیست مقایسه محصولات شما خالی می باشد!