افراد دوراندیش از همین حالا دست به کار می شوند تا باغچه را برای پایان زمستان و فرا رسیدن بهار آماده کنند. دیر یا زود زمستان به آخر می رسد و بهار می آید، پس شما هم بیکار ننشینید و گل بکارید.
برای اینکه گلهایی مثل لاله و سنبل در اوایل بهار سر گل باشند پیازشان را در دی ماه بکارید.
این نوع گلها برای گلدهی به سه ماه وقت احتیاج دارند، پیازهای گلایل را بگذارید آخر زمستان. ضمنا بعضی از گلهای نشایی مانند میمون، بنفشه و شب بوی زعفرانی هم گلهایی هستند که می توانیم در پاییز یا زمستان بکاریم و منتظر گلهای زیبایشان در بهار باشیم.
آماده نمودن باغچه
یکی از روزهای آفتابی را انتخاب کنید. مقداری کود پوسیده حیوانی یا خاکبرگ تهیه نموده و به زمین اضافه نمایید. سپس خاک باغچه را با بیلچه زیر و رو کنید.
دو یا سه روز بعد زمین را صاف و یکنواخت نموده و گلها را (چه به صورت نشا و یا پیاز) به خاک بنشانید.
گلکاری در جعبه
اگر خانه شما باغچه ندارد و آپارتمان نشین هستید، باز هم جای نگرانی نیست یک جعبه مناسب مشکل شما را حل می کند. کف جعبه قدری شن بریزید و به قطر سه سانتی متر روی آن را با ذغال بپوشانید. ارتفاع ۵ سانتی متر از این جعبه باید به وسیله خاک پر شود، خاک مناسب مخلوطی است از خاک باغچه، ماسه و کود برگ در صورتی که مقصود شما کاشت گلهای پیازی باشد، بهتر است از ماسه بیشتر و کود برگ کمتری استفاده کنید. این جعبه ها باید روی تراس یا هر محل آفتابگیر دیگری در خارج از ساختمان قرار بگیرند.
مراقبت از گلهای پیازدار
هر قدر هوا گرم و آفتابی باشد، پیازها زودتر سبز می شوند. برای اینکه پیازها دیرتر سبز شوند روی آنها گلدانی را به شکل وارونه قرار دهید و فقط در روزهای آفتابی گلدان را بردارید و جعبه را آبیاری کنید. اواخر زمستان شاهد گلهای زیبای لاله، نرگس و سنبل خواهید بود.
زمان لازم برای اینکه پیازها در محل خنک و کم نور قرار داشته باشند، شش هفته است. در این مدت مناسب ترین درجه حرارت، دمایی معادل ۱۲ درجه سانتی گراد است. بعد از شش هفته جعبه را به محلی پر نور با دمایی معادل ۱۵ درجه سانتی گراد منتقل کنید.
وقتی گیاهان شما به گل نشستند هر هفته دو روز به آنها آب بدهید. ضمنا حالا زمان مناسبی است تا گلهایی که در برابر سرما مقاومند و باید در بهار به گل بروند، تهیه کنیم؛ گلهایی مثل بنفشه، اما برای چنین گلهایی نیز بهتر است زمین را با اضافه نمودن کود پوسیده حیوانی زیر و رو کنیم. چون فرصت کافی برای بنفشه داریم، پس عجله نکنید زمین را برای مدت چند روز به حال خود رها کنید تا هوای کافی وارد خاک شود. سپس نشاء بنفشه را به خاک بنشانید.
منبع:کشاورزی
daneshha.akairan.com
- bostane
- آذر 10, 1391
- 3446 بازدید